DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Tereprali (TR)

Korda Racing: Defektes szezonkezdet

Balszerencsésen indult Korda Erik és Nyirfás Julianna számára a Túrkeve Kupa tereprali futam, alig néhányszáz méterre a nyitó szakasz rajtjától defektet kaptak, ami miatt tetemes hátrányba kerültek, de nem ez okozta a legnagyobb fejfájást a csapat háza táján.


 

Péntek délután Kétpó határából rajtolt el a honi tereprali bajnokság és a FIA CEZ Kupa 2014-es szezonja, kezdésként egy 17 kilométeres szelektív szakasszal hangolódhatott a nemzetközi mezőny. Korda Erik számára balszerencsésen indult a verseny, ugyanis nem messze a szakasz rajtjától bal hátsó defektet szenvedett emiatt szombaton a mezőny végéről kénytelen megkezdeni a felzárkózást.



 



 

"Alighogy elrajtoltunk, úgy 300 méterre a nyitó szakasz rajtjától kaptunk egy bal hátsó defektet." - emlékezett vissza a történtekre Korda Erik. "Átfutott a fejemben, hogy esetleg megálljunk kicserélni, de végül továbbmentünk. Azt hiszem ez volt a jó döntés, mert így is alig több mint két percet kaptunk a 17 kilométeren. Természetesen nagyon csalódottak voltunk, mert Julival és az egész csapattal nagyon készültünk a versenyre ezzel szemben rögtön elég nagy hátrányba kerültünk az élmezőnnyel szemben. De ekkor még nem volt vége. Beálltunk a szervizbe, a srácok kicsit rendbe rakták az autót, majd amikor hajtottunk volna kifele, füst tört fel a motortérből, majd leállt a motor. Egyelőre nem tudjuk mi okozta a hibát és már nem is volt időnk utánajárni, mert szerencsére aztán beindult mintha mi sem történt volna, így beálltunk a parc fermébe.



 

Holnap nagyon nehéz nap elé nézünk, hiszen a mezőny végéről rajtolva kell megkezdenünk a felzárkózást. Továbbra sem tudjuk, hol lehet a helyünk ebben a mezőnyben, holnap már talán okosabbak leszünk. öt teljesen ismeretlen szelektív szakasz vár ránk, bízom benne, hogy a hétvégén már elkerül minket a balszerencse, szeretnénk egy problémamentes versenyt futni."



 

A Túrkeve Kupa állása az 1. szelektív szakasz után:

1. Fekete/Tóth, Toyota Hilux 9:40

2. Komornicki/Gorecki, Chevrolet S10 +11

3. Porizek/Sykora, H3 EVO II +22

4. Fazekas/Simon, BMW X6RR +35

5. Hangodi, Klement Mosquito +44

"14. Korda/Nyirfás, Nissan Qashqai +2.17

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: