DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Tereprali OB: Szezonkezdet az Alföldön

Három város, két verseny és birkapörkölt, ezekkel a szavakkal lehet a legjobban jellemezni a tereprali országos bajnokság első futamát, a Túrkeve Kupát.

Az idei Dakar rali egyetlen magyar autós résztvevője és célba érője Sebestyén Sándor, még tavaly ajánlotta fel segítségét a szakágnak, hogy Túrkeve környékén bajnoki futamot rendezzenek. Az ötlet megvalósítására nem sokat kellett várni, a 2014-es szezon első viadalát az alföldi város, Kétpó és Szolnok segítségével rendezi. Ezekről a háttér információkról esett szó a csütörtök délutáni szolnoki sajtótájékoztatón, ahol a szakágak vezetői, versenyzők mellett az MNASZ elnöke Benyó Miklós és Szabó István, Szolnok város polgármester helyettese is részt vett. 



 

   



 

A péntektől vasárnapig tartó verseny két újdonsággal is szolgál, az egyik, hogy vasárnap autókrossz OB futamot rendeznek Túrkevén. A másik különlegesség szintén a több évtizede az autókrossz vérkeringésébe lévő pályához köthető: a terepralisok is versengenek majd a krosszosok pályáján.



 



 

A verseny központja a megyeszékhely, pontosabban a szolnoki Tiszai Hajósok tere, ott lesz a zárt parkoló, ami azt jelenti, hogy reggel innen indulnak, este pedig ide térnek vissza a járművek, amelyek között Scania kamion, motorosok és külföldi egységek autói is lesznek. A nyílt magyar bajnokság mellett az vonzza a külhoni pilótákat a Túrkeve Kupára, hogy Közép-Európai Zóna kupának (CEZ) is része a viadal.



 

A nézők a verseny honlapján tájékozódhatnak a nyilvános nézői pontokról, a túrkevei Mol kútnál lesz a nyilvános szervizpark, ahol a kilátogatók találkozhatnak a versenyzőkkel és testközelből megnézhetik a mezőnyt. Az idő remélhetőleg jó lesz, ez terepralis értelemben azt jelenti, hogy esik, így az "utak" sarasak lesznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: