DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali (TR)

GTA Motorsport: Jöjjön, aminek jönnie kell!

Felfokozott várakozás előzi meg a Terep-rallye Nyílt Országos Bajnokság, valamint a Közép-Európai Zóna Trófea (CEZ) 2014-es idényének nyitófutamát, a Túrkeve Kupát, ám valószínűleg senki nem várja türelmetlenebbül a rajtot, mint Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett. A páros az április 11-13-án esedékes viadalon indul először harcba az új egyesület, a GTA Motorsport színeiben, ráadásul a viharsarki különítménynél debütál egy újonc egység is.


 

A békéscsabai csapat számára rendkívül intenzív volt a téli időszak: egyrészt az új célkitűzések megvalósítása érdekében életre hívták és talpra állították új, önálló egyesületüket, a GTA Motorsportot, ezzel párhuzamosan pedig rendkívül sokat dolgoztak a megújult, immáron fekete színben pompázó Nissan versenygép megbízhatóságának és teljesítményének javításán is.



 

Kaposi és Szőke február végén Lőkösházára, a Bréda kastélyhoz invitálta az autósport-rajongókat, ahol egy nagy sikerű nyílt nap keretein belül mutatták be az új együttes arculatát. Ugyan az első futamra egészen mostanáig kellett várni, az alakulat hasznosan töltötte az időt: több tesztet is bonyolítottak a Nissannal, ráadásul eldőlt az is, hogy a csapat TH-csoportos Toyota Land Cruiserének volánja mögött abszolút újoncként Lovász György is ott lesz a mezőnyben, így a GTA Motorsportnak volt lehetősége a versenyző felkészítésére.



 



 

"Még soha nem vártam egyetlen versenyt sem annyira, mint ezt a mostanit" - mondta a harmadik szezonjára készülő pilóta, a dízel kategória tavalyi bajnoka, Kaposi Zoltán. "Az utóbbi időben bonyolított tesztek alapján úgy érzem, hogy a szervizcsapat új támogatónk, a Nissan Hovány szakértő segítségével kiváló munkát végzett a Nissanon, amelynek motorján Tóth Lajos és a Motor Optima Kft. is dolgozott. Most érezhetően jobb az autó, mint eddig bármikor. Elbizakodottságra semmi okunk, de mindannyiunk számára öröm, hogy technikai fronton sikerült előrelépnünk a tavalyi évhez képest. Köszönettel tartozunk régi és új támogatóinknak, partnereinknek, többek között a Hovány Csoportnak, a Bomba Energy Drinknek, a Pit Bull Believe-nek, a G-Shocknak, a Láng Autóalkatrésznek, a Bácska Mérnöki Szolgáltató Kft-nek és a Békés Drén Kft-nek is."



 

"Ez lesz az első verseny, amelyen elindul csapatunk TH-csoportos Toyota Land Cruisere is Lovász György pilótával és Berki Donát navigátorral. Az új versenyzőnk régi barátunk és igazi sportos családból származik, édesapja ugyanis a gyulai Atlas Sport színeiben Európa-bajnoki címet szerzett erőemelőként. örülünk annak, hogy a mi sportágunkat és csapatunkat választotta, a GTA Motorsport mindent megtett azért, hogy jól felkészülve érkezzen az első versenyére. Navigátort házon belülről kap Berki Donát személyében, aki a kezdetek óta tagja csapatunknak, így az utóbbi két évben volt alkalma alaposan megismerkedni a tereprali világával" - tette hozzá Kaposi.



 

A Túrkeve Kupa pénteken indul az adminisztratív- és technikai ellenőrzésekkel, valamint a délután lebonyolításra kerülő szuperspeciál szakasszal. A mezőny szombaton öt, vasárnap további három szakaszon csatázik egymással: az össztáv a versenykiírás szerint 600 kilométer lesz, amelyből a szelektív szakaszok 375 kilométert tesznek ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: