DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali (TR)

Hosszú és kemény szezont kezd a Cargo Racing

Eljött a tettek ideje: április 11-13-án a Túrkeve Kupával kezdetét veszi a Terep-rallye Nyílt Országos Bajnokság és a Középe-Európai Zóna Trófea (CEZ) 2014-es idénye, amelyen rajthoz áll a Cargo Racing versenyzőpárosa, Fekete Antal és Tóth György is. Az Overdrive Toyota Hilux tökéletesen felkészített állapotban várja az évadnyitót, a pilóta és navigátora pedig kiéhezett a versenykilométerekre.

 

Ez lesz a Fekete-Tóth páros közös pályafutásának második idénye: az első szezont a lehető legjobb formában, az évadzáró sprintfutamon aratott győzelemmel fejezték be, amely megadta a lendületet a vártnál tovább tartó téli holtszezonhoz, valamint a háttérmunkálatokhoz is.

 

A szervizcsapat tagjai a Toyotán átfogó ellenőrzést és felújítást hajtottak végre, fejlődött az együttes bázisa is, a géppark pedig gyarapodott: a Cargo Racing legénysége a műszaki kiszolgálást mostantól egy Dakar-ralit megjárt MAN szervizkamion segítségével bonyolítja majd. Némi tesztelést is beiktatott a programba a versenyzőpáros, de ez csak részben csillapította az étvágyat, így már nagyon várják a túrkevei szezonrajtot.

 

"A tavalyi utolsó futam már csak távoli emlék, de az biztos, hogy az első győzelem jól megalapozta a hangulatunkat a téli időszakra" - mondta a pilóta, Fekete Antal. "Az egész csapat megsokszorozott lendülettel dolgozott az utóbbi hónapokban és bízunk benne, hogy ennek már az évadnyitón is meglesz az eredménye. A srácoknak hála az autónk olyan állapotban van, mintha most gördült volna ki a dél-afrikai Toyota-versenyműhely ajtaján, bennünk pedig munkál a versenyláz, nagyon készülünk az első futamra. Egy teljes idény már van a hátunk mögött, idén pedig igyekszünk tovább gyarapítani, és lehetőség szerint jó eredményekre váltani a tapasztalatokat."

 

"A nevezési lista alapján úgy tűnik, hogy illusztris társaság jön össze Túrkeve környékén. Izgatottan várom, hogy lássuk, mire jutnak az új építésű Chevrolet S10-esek, amelyekkel két lengyel jóbarátunk, Lukasz Komornicki és Maciej Stanco száll versenybe. Biztos, hogy nagy csatákat kell megvívnunk a hétvégén a hazai mezőnnyel és a külföldiekkel is, de nagy szükségünk van erre, mivel készülődünk az év csúcspontjának számító Silk Way Rally-ra, amelyet júliusban rendeznek Oroszországban" - tette hozzá a pilóta.

 

Tóth György navigátor szintén lelkes a nyitóderbi előtt: "Sajnos a tervezettnél valamivel tovább kellett várnunk az első futamra, de természetesen a plusz időt is sikerült hasznosan eltöltenünk. Nagyon örülök, hogy ilyen rangos mezőny verbuválódik össze, mert ez még inkább doppingol mindkettőnket. A versenykiírás alapján egyébként úgy tűnik, hogy kissé hektikus, zsúfolt hétvége vár ránk, amelyen a jövés-menésnek köszönhetően a szervizcsapat tagjai sem fognak unatkozni. Jó lesz végre újra versenyezni, és bízom benne, hogy szép eredménnyel sikerül indítani ezt a számunkra hosszúnak és keménynek ígérkező szezont."

 

A Túrkeve Kupa össztávja 660 kilométer lesz, ebből a nyolc szelektív szakasz 375 kilométert tesz ki. Az adminisztratív- és technikai átvételeket április 11-én tartják Szolnokon, s aznap délután, 16 óra 30 perces kezdettel bonyolítják a szuperspeciál szakaszt is Kétpó település környékén. Szombaton öt szakasszal folytatódik az összecsapás, amely vasárnap három újabb menettel zárul le: a díjkiosztó ünnepséget aznap délután, 16 órai kezdettel tartják Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: