DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali (TR)

Tereprali: Újra versenyeznek itthon a motorosok

A magyar bajnokság és a CEZ Kupa első versenye, az április 11-13. között sorra kerülő Túrkeve Kupa egyben a motorosok és a quadosok első hazai megmérettetése is lesz idén, így rég nem látott arcok térnek vissza a pályákra. Hab a tortán, hogy a motoros-quados élmezőny mellett a nézők körében méltán népszerű side-by-side-osok közül is többen érdeklődnek a viadal iránt.


 

Ami az autósokat illeti, mivel számukra CEZ-futam is a Túrkeve Kupa, a magyar mellett várhatóan a szinte teljes cseh és lengyel élmezőny is ellátogat a túrkevei pályákra. A résztvevőket meglepetés is várja: a Dakar távját nemrég másodszor is teljesítő Sebestyén Sándor szombaton és vasárnapi is helyi specialitásokkal látja vendégül a csapatokat.



 



 

A rajtceremóniára 16 órakor Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén kerül sor, ezután egy 17 kilométeres prológgal melegítenek a versenyzők. Szombatonkét pályán (59 km, illetve 32 km) öt szelektív, összesen közel 250 km mért szakasz vár a mezőnyre, vasárnap újabb három szelektív után hirdetnek eredményt. Az ünnepélyes díjkiosztóra vasárnap délután 16 órakor a Tiszai Hajósok terén kerül sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: