DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Tereprali (TR)

Ismét autóbuszpótló kisvonat a Miskolc Rally alatt

A lillafüredi Palotaszálló és Garadna közötti szakaszon az országban egyedülálló módon szombaton délután autóbuszpótló kisvonat szállítja majd az utasokat.

A Miskolc Rally lebonyolítása miatt 2014. március 29-én 16:00-23:00-ig lezárásra kerül a 15-ös autóbusz útvonalának Lillafüred (Hámori tó) - Bánkúti elágazás közötti szakasza, ezért a 15-ös járatok Felső-Majláth és Lillafüred végállomás, illetve Garadna vasút és Ómassa végállomás közötti szakaszokon közlekednek ebben az időszakban. A buszközlekedésből így kieső szakaszon az országban egyedálló módon az MVK Zrt. az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút által biztosított autóbuszpótló kisvonatokkal szállítja az utasokat, természetesen csatlakozást biztosítva Lillafüreden és Garadnán.

 

Az érintett szakaszon a kisvonatok az MVK Zrt. járatain érvényes bérlettel, menetjeggyel, illetve átszállás esetén, a 15-ös autóbuszon előzőleg kezelt jeggyel vehetők igénybe.

 

A kisvasúton a társaságunk jegyellenőrei teljesítenek szolgálatot, segítve az utasok átszállását, tájékoztatását és menetjegyvásárlásra is lehetőség lesz tőlük.

 

Az autóbuszok és kisvonatok menetrendje a verseny ideje alatt

 

Az autóbuszok az érvényes munkaszüneti napi menetrendi időpontokban indulnak Felső-Majláth végállomásról, a Palotaszálló megállóhelyen biztosítanak csatlakozást az induló és érkező kisvasúthoz.

 

Ómassa végállomásról is az érvényes munkaszüneti napi menetrendi időpontokban indulnak a járatok, amelyek a Garadna vasút megállóhelyen biztosítanak csatlakozást a kisvasúthoz.

 

Ingyenes különjárat a rally nézői részére szombaton a bükkszentlászlói elágazáshoz

 

A Miskolc Rally Bükkszentlászlóról induló gyorsasági szakasza a 68-as járatok közlekedését nem érinti, azok a meghirdetett munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek.

 

Az autóverseny ideje alatt szombaton (március 29-én) 16:00 - 23:30 között a nézők szállítása érdekében díjmentesen igénybe vehető különjárati autóbusz közlekedik a Tatárdomb megállóhely - Bükkszentlászló elágazás között, a 68-as viszonylat útvonalán.

 

Útzár a 16-os autóbusz vonalán vasárnap

 

2014. március 30-án 07:00-től 15:00 óráig Lyukó - Parasznya között autóverseny miatt teljes útzár lesz a 16-os vonalán a Magyar-tanya megállóhelytől, így a 16-os autóbuszok a Cserepesház megállóhelyig közlekednek.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: