DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gyorsasági (Gy)

Tomracing: sikeres szezonkezdet a Hungexpón

Túl van a 2014-es szezon premierjén a Tomracing Motorsport Team: a csapat sikeresen mutatkozott be a nyilvánosságnak a múlt hétvégén, a Hungexpón rendezett Autó, Motor és Tuning Show-n. A kiállítás keretein belül rendezték meg a MAMS Stunt Riding Magyar Bajnokság első fordulóját, amelyen az új igazolás, Kulman Miklós a döntőbe jutva végül az ötödik helyen végzett.

 



Bemutatkozott a 2014-es szezonban a Tomracing Motorsport Team. Immár hagyományosan a Hungexpón rendezett Autó, Motor és Tuning Show-n találkozhattak először a szurkolók a csapattal, ráadásul ezúttal egy autó kivételével teljes volt a létszám.

 

 

"Hivatalosan is elkezdődött számunkra az idei szezon. A három nap alatt rengetegen keresték fel a standunkat, és az utóbbi évek egyik legsikeresebb kiállításán vagyunk túl. A szurkolókon, az egyszerű látogatókon kívül számos támogatónk is megtisztelt minket a jelenlétével, és mindenkinek az volt az egyöntetű véleménye, hogy csapatunk az eredményes szereplésen kívül külsőségekben is megfelel az elvárásoknak. Történetünk legnagyobb méretű standján már ott volt az újonnan vásárolt kamionunk, amire nagyon büszkék vagyunk. Ám ez a kamion nem látványelem az életünkben, hiszen élversenyzőnkkel, Gyutai Adriánnal a világbajnokságra készülünk, ahol az ilyen fajta megjelenés kötelező. Addig is hasznát vesszük, hiszen a csapat két driftversenyzőjének, Radák "Radír" Jánosnak és Simon Csabának autóit ezzel egyszerre tudjuk szállítani a különböző bajnoki futamok helyszíneire"- fogalmazott a Tomracing Motorsport Team csapatkoordinátora, Biel Richárd.

 

A háromnapos kiállítás ideje alatt az első versenyen túlesett a csapat: a Stunt Ridingben induló Kulman Miklós kezdte meg a szereplését, aki a hazai bajnokságban az 5. helyen zárt.

 

"A kvalifikáció előtt tudtam csak pár kört menni, mert a motor az utolsó pillanatra készült el. Az alapjáratot beállítottuk, a fékeket egy kicsit összekoptattuk, és amennyire lehetett, én is próbáltam összebarátkozni a géppel. A kvalifikáció után a negyedik helyről vágtam neki a középdöntőnek, ahol egy általam választott gyakorlatot kellett bemutatnom. Ezzel a motorral még nem mertem bevállalni egy olyan trükköt, amit a korábbival meg tudtam csinálni, és ennek az lett a vége, hogy a biztonsági gyakorlattal veszítettem egy pozíciót. A döntőben nagyon elfáradtam, de úgy érzem, ahhoz képest, hogy ezen a napon mentem először a Kawasakival, jól sikerült. A következő versenyig van bőven dolgom, mind kondicionálisan, mind a motorral való összeszokással"- mondta az ötödik helyen végző Kulman Miklós.

 

A csapatvezetés pontosan tudja, mi lehet az előrelépés kulcsa, és hisz abban, hogy motorosuk már a következő versenyen felállhat a dobogóra.

 

"Jobb bemutatkozásban reménykedtünk, de Miki sajnos csak a verseny előtt próbálhatta ki az új motorját, így a döntőben elért ötödik helye a jelen helyzetünkben a realitást mutatja. A következő, május 1-jén Kunmadarason rendezendő második fordulóra lesz bőven ideje összeszoknia a Kawasakijával, aminek következtében akár a dobogóra is felérhet"- értékelt Biel Richárd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: