DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gyorsasági (Gy)

Mozgássérültek és gyerekek a volán mögött

Különleges közlekedésbiztonsági napot tartottak március 18-án, kedden a Hungaroring területén lévő Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban. Miközben a hét végén sorra kerülő Miss Color International nyolc csinos döntősének promóciós rendezvénye, fotózása zajlott, mozgássérült sofőrök tréningeztek egész nap a létesítmény pályáin. A részvételt regisztrációhoz kötötték, az ingyenes programon végül negyven kerekes székes vezető vehetett részt, saját, átalakított autóikkal. E mellett különböző élményprogramok közül választhattak, és egy 3D-s szimulátorral is próbára tehették tudásukat.

Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, egyben a Vezetéstechnikai Centrum ügyvezető igazgatója így értékelte a rendezvényt: "A Hungaroring társadalmi szerepvállalásának talán az egyik legfontosabb, leghangsúlyosabb eleme a biztonságos közlekedés segítése, az erre való nevelés. Mozgássérült embertársaink is résztvevői a közlekedésnek, célunk tehát nem lehet más, mint hozzásegíteni őket ahhoz, hogy kitűnő oktatógárdánk útmutatásai mellett fejleszthessék, csiszolhassák vezetői tudásukat, növelve ezzel is saját maguk és a közlekedésben részt vevők biztonságát. Tavaly már tartottunk egy ilyen nyílt napot, nyitottak vagyunk az ehhez hasonló programokra."



 



 

A Hungaroring Sport Zrt. számára nem kevésbé fontos a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelése sem. E szerepvállalás jegyében harminc gyereket, köztük óvodásokat is vendégül látott tegnap a társaság. Érkeztek gyerekek a Pethő Intézetből is. Ők a mini közlekedési parkban kisautózhattak, és bemutatót tartott számukra a rendőrség valamint a mentőszolgálat. 



 



 

Szujó Zoltán az MTVA riportere, műsorvezetője, Formula 1-es szakkommentátora élvezte a gyerekek társaságát: "Nagy élmény volt számomra, hogy közel két órát eltölthettem közöttük. Jó volt látni, hogy négy-öt éves lurkók már felismerik a behajtani tilos táblát. A szimulátorban az ölembe ültetve száguldoztunk a versenypályákon."



 

hungaroring.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: