DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Alig egy hónap a startig

A téli felkészülés lassan a végéhez ér. Április utolsó hétvégéjén a Gender Racing Team is elkezdi a versenyszezont ráadásul új tagok is csatlakozhatnak.

Egy rövid pihenőt leszámítva a csapat meg sem állt a munkát illetően. Kell is a kemény munka, hiszen 2014-ben legalább úgy szeretnének szerepelni, mint az előző évben. Tóth Tamás csapatfőnök nem ismer fáradtságot.



 

"Decemberben volt egy kis pihenőnk az ünnepek alatt, de azóta gőzerővel folyik a munka. Az autókat apró darabokra szedtük szét és minden hibát kijavítunk, hogy a szezon kezdetére mindennel kész legyünk."



 



 

A tavalyi bajnok Királykuti Márk életét is az edzések színesíti, hiszen szeretne maximálisan felkészülten rajthoz állni.



 

"Barátokkal focizás vagy éppen edzés egyedül. A fő, hogy legalább a tavalyi eredményt megismételjem, azaz megszerezzem a kategóriagyőzelmet."



 

A csapat leghűségesebb tagja Eszenyi László, aki már a kezdetektől fogva az alakulat versenyzője. Erre az évre mindennél elszántabban készül.



 

"Az elmúlt több, mint tíz éves versenyzői pályafutásom alatti legkomolyabb fizikai felkészülést hajtom végre, hogy az eddigi megszokottnál még jobb formámban állhassak rajthoz. A 2014-ben érvényre kerülő szabálymódosítások (egységes gumihasználat minden csapatnak) véleményem szerint sokkal kiélezettebbé teszik a versenyt és az eredményességet még inkább a pilóták közötti különbségek határozzák meg. Úgy, mint a vezetéstechnika és a kondíció. Én személy szerint január óta napi egy, de van, hogy két edzéssel készülök a szezonra."



 



 

Királykuti Márk után újabb tehetség mutatkozhat be a csapatnál. Balogh Zoltán még csak 16 éves, de az elszántsága, akár egy felnőtté. Zoli eddig gokarttal versenyzett, az amatőr bajnokság tavalyi győztesét tisztelhetjük benne.



 

"Négy éve kezdtem el gokartozni. De már úgy érzem, hogy érett vagyok arra, hogy feljebb lépjek és így találtuk meg egymást a Gender Racing Teammel. Jó érzés volt először beülni az autóba, de a legjobban azt várom, hogy mehessek is vele."



 

További két fiatal versenyzővel is folynak még tárgyalások az idei évről. Új szabályok és változatlan célok. A Gender Racing Team az utolsó simításoknak is nekiáll, hiszen idén is hasonló elvárással vágnak neki az évnek, mint tavaly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: