DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Koncepciók az MNASZ-ben a magyar autósportért

Február 21-e többszörösen is fontos dátuma lehet a magyar autósportnak: ekkor tartja ugyanis a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség a megismételt, rendkívüli közgyűlését, amelyen nemcsak az elnöki szék, hanem a sportág jövője is a tét. Gyulay Zsolt, az MNASZ januárban lemondott első embere elmondta, az azóta eltelt időszakban örömmel tapasztalta azt a szakmai koncepciót, amely csak jót tenne a sportággal.

 

- Januárban lezárult egy korszak az életében, hisz lemondott az MNASZ elnöki pozíciójáról. A most szombati rendkívüli közgyűlésen elképzelhetetlen, hogy újraválasszák?
Gyulay Zsolt: - Noha az elmúlt hetekben több, számomra nagyon megtisztelő kezdeményezés is volt arra nézve, hogy folytassam az elnöki munkámat a szövetség élén, valamennyire nemet mondtam. Mivel a kialakult helyzetben egész emberre van szükség az elnöki székben, így más feladataim és a kevés időm miatt nem fogadhattam el ezt a jelölést.

 

- Több olyan vélemény is elhangzott a közelmúltban, hogy a magyar autósportban csak a teljes összefogás vezethet megnyugtató eredményekre. Lát erre esélyt a mostani közgyűlésen?
Gyulay Zsolt: - Azért a vészharangokat nem kell kongatni, a helyzet nem olyan rossz. Sőt! Úgy vélem, az MNASZ és a magyar autósport rendkívül eredményes három évet tudhat maga mögött. A lelkiismeretünk teljesen nyugodt, hiszen konszolidáltuk a szövetség anyagi helyzetét, és bátran kijelenthetem, hogy jelenleg anyagilag az egyik legstabilabb szövetség az MNASZ, és az idei szezonra teljes mértékben rendelkezésre állnak a szövetség működéséhez szükséges pénzügyi források. Tehát ismételten elmondom, nincs különösebb gond, a közös gondolkodás és cselekvés az, ami hiányzik. Ám most erre is van esély, hiszen az alulról kezdeményezett és az azóta végiggyűrűző szakmai egyeztetések hatására kialakult egy koncepció, ami Benyó Miklós vezetésével megvalósítható lehet. Ha ez a közös gondolkodás már szombaton elkezdődik, akkor az mindenképpen jót tesz a magyar autósportnak. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy a magam és a magyar autósport nevében mielőbbi jobbulást kívánjak az MNASZ tiszteletbeli elnökének, Ferjáncz Attilának, és reményemet fejezem ki, hogy minél előbb aktívan visszatérhet a sportág vezetésébe.

 

- Eddig elnökként vezette az MNASZ-t illetve elnök-vezérigazgatóként a Hungaroring Sport Zrt-t, azaz a jó viszony garantált volt"
Gyulay Zsolt: - És ez így is fog maradni a jövőben is, ebben biztos lehet mindenki.

 

- Ha már a Hungaroring szóba került. Mikor kezdődnek, illetve folytatódnak a pálya felújítási munkálatai?
Gyulay Zsolt: - Még a tavalyi esztendő végén téliesítettük és kármentesítettük a pályacsíkot, azaz a nagyobb repedéseket felmértük és olyan állapotba hoztuk, hogy tovább már ne romoljon az állapota. Már akkor tapasztaltuk, hogy a teljes célegyenes felújítása már nem tűr halasztást, így ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor márciusban, még a pályahasznosítási szezon előtt újraaszfaltozzuk a 14-es és az 1-es kanyar közötti részt.

 

- Mi lesz a pályacsík többi, szintén felújításra váró részével?
Gyulay Zsolt: - A jelenlegi tervek szerint ősztől indul majd el a teljes pályacsík újraaszfaltozása, illetve a rázókövek cseréje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: