DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kiss Pál Tamás először nyert az AutoGP-ben

Magyar győzelmet hozott az AutoGP idei második versenyhétvégéjének nyitófutama - Kiss Pál Tamás első sikerét aratta a sorozatban, miután boksztaktikájának és kiváló tempójának köszönhetően megelőzte az előle rajtolókat.

Tamás a negyedik helyről várta a piros lámpák kialvását, a pole-ból pedig az a Kevin Giovesi rajtolt, akivel már Marokkóban is volt egy ütközéssel végződő csatája a magyar versenyzőnek. Giovesinek a rajt után sikerült megőriznie a vezetést, ám a Kimiya Satót lerajtoló Markus Pommer közel került hozzá, és egészen a kerékcserékig nyomás alatt tartotta.

 

Tamás nem sokkal leszakadva haladt mögöttük, és akkor tett szert előnyre a vezető párossal szemben, amikor az ő bokszkiállásukat követően még néhány körig a pályán maradat.

 



"Már a rajt után is jó tempóm volt, de nem akartam erőltetni az autót, vigyáztam a gumikra" - mondta autójából kiszállva a 22 éves pilóta. "Amikor Markus kiállt előlem, a csapat engem is a bokszba hívott, de én még nem akartam kereket cserélni. Tudtam, hogy még kellő potenciál maradt a gumijaimban, és utol akartam érni Kevint, ami működött is, és csak ez után álltam ki. Elképesztő volt az autóm balansza, igazán oda tehettem magam és leggyorsabb köröket futottam. Nagyon élveztem."

 

A dobogó második helyére hat másodperces lemaradással futott be Pommer, míg az őt a célig üldöző Sato csípte el a 3. pozíciót. Giovesi végül csak a negyedik lett.

 

Az első futam végeredménye:

 

# Versenyző Csapat Idő
1. Tamas Pal Kiss Zele 33:30.924
2. Markus Pommer Supernova +6.214
3. Kimiya Sato Euronova +6.733
4. Kevin Giovesi Puma 3 M-Sport +12.904
5. Andrea Roda Virtuosi +13.464
6. Loris Spinelli Puma 3 M-Sport +14.048
7. Michela Cerruti Supernova +22.726
8. Yoshitaka Kuroda Zele +23.969
9. Michele La rosa MLR 71 +43.171
10. Giuseppe Cipriani Ibiza +56.752

 

Kiesők:

 

Sam Dejonghe Virtuosi 5 kör
Niccolo Schiro Ibiza 0 kör

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: