DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Peugeot jövőjét láthatjuk a Párizsi Autószalonon

A márka negyven autót állít ki az 1-es csarnokban található 4000 négyzetméteres Peugeot standon. Az idei évben a megújult és egységes 8-as kínálat bemutatása fémjelzi a márkát a Párizsi Autókiállításon. Az új Peugeot 308 GT és 508 modellek tökéletesen tükrözik a paletta exkluzívabbá válását és a Peugeot technikai tudását.

A vezetési élményt és a magas szintű hatékonyságot ötvözik a felsőkategóriás Peugeot Exalt és Peugeot Quartz tanulmányok.

 

A vezetési komfort és a környezet kímélete terén a Peugeot technikai szakértelmének legékesebb gyöngyszeme a Peugeot 208 2L HYbrid Air tanulmány. A márka széleskörűen alkalmazza kínálatában az új Euro 6 motorokat: a PureTech és az 1.6 THP családok, illetve a BlueHDi dízelek már egy évvel a bevezetése előtt teljesítik az új norma követelményeit.

 

A 2008 DKR oldalán bemutatott Peugeot 208 GTi 30th speciális kiadás azt bizonyítja, hogy magas szintű tudásának köszönhetően Peugeot Sport ugyanúgy meg tud felelni a speciális ügyféligényeknek, mint a legjobban szabályozott autóversenyek szigorú követelményeinek.

 

 

Áttekintés

 

Mélyreható változásokon esett át az új Peugeot 508: új motorokkal jelentkezik, és orr-része a márka majdani modelljeit vetíti előre. A mostani kiállításra új anyagokkal felfrissített Peugeot Exalt tanulmányban a márka felfokozott formában jeleníti meg a limuzinról alkotott elképzelését, a 2012-ben Párizsban bemutatott ONYX tanulmány nyomdokain haladva.

 



A Peugeot Quartz tanulmányban a szabadidő autók új generációjának intenzív kifejezése és a márka húzómodelljeinek világa keveredik egymással. A tanulmány mellett a márka sportos modelljei láthatók, köztük az új Peugeot 308 GT és a Peugeot 208 GTi 30th speciális kiadás. A versenyek világát a Peugeot 2008 DKR, a 208 Rallye Cross és a 208 T16 képviseli.

 

 

A Peugeot tovább erősíti piacvezető szerepét az innováció, a környezetvédelem és az autóba épített telekommunikációs eszközök terén. Minden témának külön területet szentel a márka, és ezzel lehetőséget nyújt a látogatóknak az Euro 6 motorokkal és a fogyasztás csökkentésével kapcsolatos legújabb csúcstechnikák bemutatására:

- a BlueHDi dízelmotorok, amelyek egyszerre hatékonyak és takarékosak ;

- a háromhengeres Turbo PureTech benzines motorok;

- a rendkívül kicsi fogyasztású Peugeot 208 HYbrid Air 2L tanulmány.

 

 

Az autóba épített vezeték nélküli rendszerek és szolgáltatások is jelzik: az autózás belépett a XXI. századba. A Peugeot az autózás élményének további gazdagítására törekedve alakította ki a következő funkciókat és szolgáltatásokat, amelyek folyamatos kapcsolattartást biztosítanak a vezető, az autó és a külvilág között:

- már több mint egymillió autót szereltek fel a sürgősségi hívásokra szolgáló PEUGEOT Connect SOS és a Peugeot Connect Assistance segélynyújtó szolgáltatással;

- a Peugeot Connect Apps, az online alkalmazások portálja (Coyote, üzemanyagárak, parkolás stb.), amely megkönnyíti a midennapi autózást, a standon kiállított Peugeot 208, 2008, új 308 és új 508 modellek közül 19-ben megtalálható;

- két demó állványon lesz látható a Mirror screen, amely az autó érintőképernyőjére vetíti a vele összekötött okostelefon kijelzőjét ;

- a Link MyPeugeot és a Scan MyPeugeot okostelefonos alkalmazásoknak köszönhetően a vezetéssel kapcsolatos tapasztalataink nem érnek véget a gyújtás megszakításakor: az előbbi funkció segítségével az autóra vonatkozó információk, statisztikák hívhatók le, míg az utóbbi a jármű interaktív használati utasítása.

 

 

Magával ragadó 3D virtuális élményben lesz részünk, ha felvesszük a négy demó állványra helyezett Oculus Rift fejhallgatókat, amelyekkel játékos formában élhetjük át és fedezhetjük fel a Peugeot Connecten keresztül a Link MyPeugeot (« Find my car » és « Last mile guidance » funkciók), valamint a Peugeot Connect SOS és Assistance bemutatását.

 A Párizsi Autókiállításon a Peugeot egy új robogót is bemutat. A márka legújabb, Django nevű, csodaszép kétkerekűje mintha egyenesen az ötvenes évekből került volna a szalonra: valójában az oroszlános márka legelső robogójának, a legendás S57-nek a nagyszerű újjáköltése, örökké frissnek ható retró stílusban. Háromféle lökettérfogattal (50, 125, 150) és négyféle felszereltségi szinttel kapható. Számos lehetőséget kínál az egyéni kialakításra: a Django ID konfigurátor segítségével mindenki A-tól Z-ig megtervezheti a saját robogóját, a színtől a visszapillantókon át a nyeregig mindent az egyéni ízlésünknek megfelelően választhatunk ki. A Peugeot Scooters történetében fordulópontot jelző újdonság több mint 110.000 kombinációs lehetőséget kínál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: