DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Volkswagen-találkozó a Hungaroringen

A hétvégén igazi Volkswagen ünnep lesz a Hungaroringen, a hagyományokhoz hűen ismét a mogyoródi versenypálya ad otthont a Volkswagen-találkozónak. A szeptember 27-i rendezvényen szinte a teljes Volkswagen kínálat felsorakozik: Golfok, Transporterek, Bogarak, Passatok, Scirocco-k és Corrado-k tartanak külön találkozót a helyszínen. Ennek köszönhetően idén 10.000-nél több látogató, s 2000-nél több kiállított autó várható a rendezvényen, ahol számos Volkswagen különlegesség és újdonság is megtekinthető lesz.

Szeptember 27-én Volkswagenek lepik el a Hungaroring aszfaltját: harmadik alkalommal rendezi meg a márka a hazai találkozóját, a belépőjegy ára ezúttal 300 forint lesz. A korábban kizárólag Golfokról szóló esemény idén a Transporter, Bogár, Passat, Scirocco és Corrado tulajdonosok előtt is megnyitotta kapuit, így szinte a teljes Volkswagen paletta felsorakozik majd a mogyoródi versenypályán. Ennek köszönhetően idén 10.000-nél több látogató, s 2000-nél több kiállított autó - oldtimerek, tuning autók, egyedi építésű Volkswagenek - várható a rendezvényen. Ebben az évben sem maradhat el a tombola, amin a legszerencsésebb látogató egy 1994-es, 127.000 kilométert futott, gyári állapotú III-as Golfot vihet haza - mindössze 40 forintért. A sorsjegy a Volkswagen Golf 40 éves születésnapja miatt lesz ennyiért megvásárolható, mert mint ismert, az autógyártás egészét meghatározó modell első példánya 1974-ben gördült le a wolfsburgi gyár futószalagjáról.

 

A Volkswagen-találkozó egyik központi helyszínét ezúttal is a Paddock rész adja, itt a Volkswagen 11 fős szakmai zsűrije által kiválasztott Golfok sorakoznak majd. Szintén izgalmasnak ígérkezik a Transporter Hippifalu is: a Volkswagen Haszonjárműveknek köszönhetően igazi hippi élményekben lehet részünk. Emellett számos program közül választhatnak az érdeklődők: kipróbálható lesz a vezetéstechnikai pálya, illetve a Hungaroring területén található és a nagyközönség számára többnyire ismeretlen Off-road Centrum, ahol Amarok-ok, T3 Syncro-k és Tiguanok volánja mögött járhatjuk be a 30 hektáros erdő hegy-völgyes útjait. 

 

 



A versenyszelleműek izgalmas gokart futamokon vehetnek részt vagy távirányítású modellautókat és helikoptereket próbálhatnak ki, a Golf tulajdonosok pedig ingyenesen átvizsgáltathatják autójukat a Volkswagen szakembereivel. A hölgyeket tanácsadói sminkeléssel, illat tippekkel, termékpróbákkal és kézápolással várják egész nap, a kisgyermekek a mesesarokban, bábszínházi előadásokon, a játszótéren, a közlekedési parkban vagy arcfestéssel tölthetik az idejüket.

 

A korábbi évekhez hasonlóan itt lesz először megtekinthető több új Volkswagen modell, így a Golf Sportsvan, a Golf GTE és az e-Golf is hazánkban. De autós különlegességekből egyébként sem lesz hiány: a rendezvényre érkezik ugyanis az 503 lóerős GTI Vision Roadster és az 1957-től 2013-ig, Brazíliában gyártott  Volkswagen T2 sorozat utolsó, 1200 példányos  "Last Edition" kiadásának 1200. darabja.

 

A Volkswagen a Magyar Postával karöltve az idei Volkswagen-találkozón Guinness-rekordot készül megdönteni, a több ezer autót megmozgató eseményen a kiválasztott kategória nem a gépkocsikhoz fűződik majd, hanem a Magyar Posta segítségével "Az egy helyről feladott legtöbb képeslap" eddigi világrekordját szeretnék felülmúlni. Az éppen aktuális csúcs 2013. július 18-án, Salt Lake City-ben, az amerikai Utah államban született, akkor 2984 üdvözlőlapot regisztráltak a bírák.

 

A rendezvény során szigorú szabályokat betartva lesz lehetőség ennek az eredménynek a túlszárnyalására, a résztvevőknek előzetes regisztrációra van szüksége. A Magyar Posta boxában már kizárólag azok adhatják le a rendezvényen kapott képeslapjukat, akiknek a helyszíni azonosítása megtörtént. A képeslapokat 13:00-16:00 óra között kell majd bedobni a kihelyezett postaládákba, a Magyar Posta egyedi bélyegekkel készül az eseményre.

 

 

Délután a Bëlga gondoskodik a jó hangulatról, utána bográcsozás, tábortűz, gitár, igazi "woodstocki" hangulat zárja a rendezvényt a Doors Emlékzenekar & Joe Cocker Coverband közreműködésével a Transporter Hippifaluban. Az előre regisztrálóknak arra is lehetőségük nyílik, hogy a Hungaroring területén felhúzott ideiglenes kempingben aludjanak kedvencük fedélzetén vagy sátorban.

 

A nyereményautóról

Kovács úr bő húsz évvel ezelőtt, 1994-ben  egy téli napon vásárolta meg az 1.4-es, 60 lóerős benzin motorral szerelt, tűzpiros III-as Golfot a Deák Ferenc téri Volkswagen márkakereskedésben. Az autó és tulajdonosának története ritka számba megy, hiszen a kocsit különleges figyelem övezte: idősödő gazdája 17 évig szinte kizárólag a család közeli telkére járt a Golffal. Az év többi részében fénytől, csapadéktól, fagytól megóvva garázsban tartotta azt. Tizenhét év sok idő, ám Kovács úr mindösszesen 27.000 kilométert autózott féltve őrzött kedvencével. A végig vezetett szervizkönyvű négykerekű 2011-ben került új tulajdonosához, ekkor a Golf napi feladatokhoz jutott: a III-as fiatalkorát meghazudtolóan kezdte róni az utakat. Második gazdája három év alatt majd 100.000 kilométert tett az autóba, ám ő is sok figyelmet fordított szerzeményére, így kifogástalan állapotát megőrizte ez idő alatt.

 

A Porsche Pest telephelyére húsz év után került ismét az idei Volkswagen-találkozó nyereményautója, amit a Das WeltAuto. és a Porsche Inter Auto segítségével újítottunk fel. Elsőként az autó fényezésének sérüléséit javítottuk ki, érdekesség, hogy korróziót nem találtunk az autón. Ezt követően fék és futómű alkatrészeket, sebességváltó és motortömítéseket cseréltünk, valamint kapott az autó egy nagyszervizt is. Minden felhasznált alkatrész eredeti Volkswagen alkatrész volt, melyeket a Porsche Hungaria Parts Center, a Volkswagen AG gyár regionális alkatrészközpontja szállított.

 

A Volkswagen-találkozóról

A rendezvényről bővebb információ a www.volkswagen-talalkozo.hu holnapon, a Volkswagen Magyarország Facebook vagy a Volkswagen-találkozó esemény oldalán található.

 

Helyszín: Mogyoród, Hungaroring

Időpont: 2014. szeptember 27.

Nyitás: 10:00 órakor

Jegyár: 300 Ft

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: