DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Újítások az OSRAM gépjármű világításában

Az idei frankfurti Automechanika kiállításon mutatják be a gyártók a világítási technológiát érintő újításaikat. A kiállítás egyik fénypontja az Osram xenon/LED fényszórója, a LED-es nappali menetfények és ködlámpák, valamint az a lézer modul, amely az új BMW i8-hoz és egyéb kiválasztott járművekhez illeszthető.

Az OSRAM számos újítást mutat be a szeptember 16-20. között, Frankfurtban megrendezett Automechanika kiállításon, a világ vezető járművilágítási gyártójaként betöltött pozícióját hangsúlyozva. "Az új termékek fontos lökést adnak az autópiacnak. Mint a világ piacvezető gyártója, ismét megerősítjük úttörő szerepünket ebben az ágazatban" - mondta Hans-Joachim Schwabe, az OSRAM Special Lighting üzletágának vezérigazgatója. Az OSRAM kiállítása a 3.0 csarnok D15 standján található, ahol a cég szakemberei az idei újdonságokkal várják a látogatókat.

 

Az OSRAM első LED/xenon fényszórója

Különleges csúcspont az Audi A4-hez készült LEDriving Xenarc fényszóró, az első olyan komplett fényszóró, amelyet az OSRAM a xenon és a LED-es technológiát kombinálva fejlesztett ki. A cég az egyetlen olyan gyártó, amely lehetőséget teremtett arra, hogy a jármű első részének komolyabb átalakítása nélkül lehessen a jogszabályi feltételek betartása mellett áttérni a xenon világításra. A LEDriving Xenarc fényszóró lényegesen több fényt ad, mint a neves autógyártók halogén fényszórói, és egyben a LED-es nappali menetjelző lámpa funkcióját is ellátja.

 

A világ első autóipari lézer modulja

A BMW i8 lézerfénye újabb mérföldkő az Osram életében. Az i8 az első olyan sorozatgyártású autó a világon, amelynél ezt az új világítási technológiát alkalmazták. A rendkívül innovatív fényforrás fejlesztés az OSRAM, leányvállalata - az OSRAM Opto Semiconductors - a BMW csoport, és a ZKW fényszóró gyártó sikeres együttműködésének az eredménye. A lézerfény előnyei a végtelenül hosszú hatótávolságon és a kiemelkedően magas rendszerhatékonyságon alapulnak. Egy adaptív vezérlő áramkör, az autó sebessége és egy digitális kamerával működő távolsági fényszóró-szabályozás alapján biztosítja, hogy esélye se legyen a szembejövő gépjárművezetők elkápráztatásának. Ezen felül a lézerfény modul rendkívül kompakt, számos új konstrukciós lehetőségnek adva teret.

 

 



LEDriving típuscsalád: lenyűgöző funkcionalitás és dizájn

Az új LEDriving LG nappali menetjelző fény design tekintetében vonzó megjelenésű. Jobb láthatóságot, még nagyobb közúti biztonságot jelent a nappali vezetés közben és az autót még sportosabbá és elegánsabbá teszi. Az intelligens vezérlőegység teljesen automatikus működésű. A LEDriving LG kompatibilis a hibrid autókkal és a start/stop rendszerű járművekkel. A LEDriving típuscsaládba tartozó ködlámpa (az F1 modell) élettartama akár 5 000 óra, színhőmérséklete 6 000 K. A típus szinte minden jelenlegi ködlámpa helyett használható.

  

Az OSRAM bővítette termékpalettáját

A hagyományos fényforrások - pl.: a Cool Blue Intense típusok és egy új borostyán-sárga irányjelző lámpa, a Diadem Deep Amber - kínálatának bővítése mellett az OSRAM a kiállításon bemutatja a LEDsBIKE kerékpárlámpák új sorozatát is. A termékcsaládba három, különböző intenzitású (10-70 lux) első lámpa és egy nagy távolságból is kiválóan látható hátsó lámpa tartozik. A prémium modell (FX70) USB-interfészen keresztül tölthető, a fény 180 fokos tartományban, akár hét órán keresztül világít. A kerékpárlámpákra két éves OSRAM garancia vonatkozik. A professzionális LED technológiájú első és hátsó lámpatestek lényegesen több fényt biztosítanak a kötelező láthatósághoz, mellyel tökéletes útitársak lehetnek a balesetmentes közlekedésben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: