DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Dunlop lett az AMG Driving Academy beszállítója

ADunlop lett az AMG Driving Academy hivatalos abroncsbeszállítója a 2014/2015-ös szezonra. Aprémium termékeket forgalmazó Mercedes-AMG és a nagy teljesítményűabroncsokat forgalmazó Dunlopközött fennálló együttműködés egy újabb lépcsőfoka az AMG DrivingAcademy-vel kialakuló partneri kapcsolat.

A Mercedes-AMG és a Dunlop már korábban is dolgoztak együtt, és számos sikert könyvelhettek el a motorsportban. A Dunlop 2011 óta az AMG utcai sportautó részlegének hivatalos partnere, és a két márka közös fejlesztéseként több új abroncs került a különböző AMG járművekre eredeti alkatrészként.

 

Erre a kapcsolatra alapozva az AMG Driving Academy most lehetővé teszi az AMG ügyfelei számára, hogy első kézből megtapasztalhassák a Dunlop abroncsok kiváló teljesítményét a pályán. Az ajánlat részeként a Dunlop 2014-ben mintegy 35programot kínál aversenypályán az AMG Driving Academy keretein belül, professzionális szerelési szolgáltatással, a motorsportban használatos abroncsokkal, tapasztalt szakemberekkel és szervizszemélyzettel. Az AMG Driving Academy ügyfeleinek lehetősége nyílik kipróbálni az A 45 AMG, a CLA 45 AMG, az SLS AMG GT FINAL EDITION és az SLS AMG GT3 modelleket, melyek mind nagyteljesítményű Dunlop abroncsokon futnak.

 

Számos Mercedes-AMG modell-t gyárilag Dunlop abroncsokkal látnak el

 

A Dunlop és a Mercedes-AMG közötti együttműködésa legújabb Dunlop abroncsokra épül. A Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé Black Series-t 2012-ben dobták piacra, a versenypályákra szánt változatot Dunlop Sport Maxx Race abronccsal. Ezt követte 2013-ban az A 45 AMG és a CLA 45 AMG modelleken a Sport Maxx RT. Mindként abroncsra a fékezési tulajdonságai és pontos kezelhetősége miatt esett a választás. Az SLS AMG GT FINAL EDITION opcionálisan szintén elérhető azügyfelek számára Dunlop Sport Maxx Race abroncsokkal.

 

Az ML 62 AMG, illetve az SL 65 AMG modelleket is Dunlop abroncsokkal gyártják, az abroncsokat a Dunlopkifejezettem a Mercedes-AMG számára fejlesztette ki, és oldalfalukon az "MO" jelölés látható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: