DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Iniestával ünnepli az új Pulsar első példányát a Nissan

A Nissan ma a teljesen megújult Pulsar első példányának átadását ünnepli a szállítások őszi, nagy volumenű megkezdése előtt. A jeles alkalomra a modellt gyártó barcelonai üzembe meghívták a Nissan UEFA Bajnokok Ligája-nagykövetét, az FC Barcelona sztárjátékosát, Andrés Iniestát is, aki átvehette új Nissan Pulsarját, és lehetőséget kapott arra is, hogy a családi csapotthátú első példányával ő maga guruljon le a gyártósorról.

A legendás spanyol focista meglátogatta a megújult Nissan Pulsart tervező és gyártó barcelonai gyáregységet, ahol személyesen is megtekinthette az innovatív, új családi csapotthátú modell összeszerelését, és találkozott az autó gyártásában részt vevő dolgozókkal is. A Barcelonában található üzemben folyik az e-NV200 haszongépjármű (a Nissan LEAF utáni második 100 százalékban elektromos meghajtású járművének) gyártása, továbbá ugyanitt gyártják az NV200 Európában forgalmazott változatait, valamint a Pathfindert és a Navarát is.

 

 

A gyárban tett látogatása után Andrés Iniesta a következőket mondta: "Fantasztikus élmény volt bejárni a Nissan barcelonai gyárát, és találkozni azokkal az emberekkel, akik a ma kapható leginnovatívabb autókat tervezik és gyártják. Ez az üzem a régió egyik legtöbb embert foglalkoztató munkaadója és legnagyobb támogatója; igazán megtisztelőnek érzem, hogy én vihetem haza az első Barcelonában készült Nissan Pulsart."

 

 



A 2014 őszétől kapható Nissan Pulsar számos megfizethető és hasznos technológiai megoldással gondoskodik a biztonságos és kényelmes utazásról. A díjnyertes technikai megoldásokkal - például a Nissan Aktív Biztonsági Pajzzsal - felszerelt Nissan Pulsar a merész formatervet az innovatív technológiákkal és a kategória legtágasabb utasterével ötvözve teljesen átformálja a C-szegmenssel szembeni elvárásokat.

 

 

"A Nissan Pulsar az egyik leginnovatívabb autónk, így logikus döntés volt, hogy az új Pulsar első példányának átadását Andrés Iniestával, a foci nagy újítójával és az Engineers of Excitement programunkban résztvevő Nissan-nagykövettel ünnepeljük" mondta Bastien Schupp, a Nissan Europe marketingrészlegének alelnöke.

 

 

Marco Toro, a Nissan Motor Ibérica ügyvezető igazgatója a következőket tette hozzá: "A Pulsar bemutatása jól példázza cégünk azon célkitűzését, hogy a lehető legszélesebb közönség számára tegyük elérhetővé intelligens kialakítású és innovatív technológiai megoldásokkal felszerelt modelljeinket. Az e-NV200 gyártásán kívül barcelonai üzemünkben készül a teljesen megújult Nissan Pulsar is; nagy örömünkre szolgál, hogy az első példány átadását egy igazi barcelonai futball-legendával ünnepelhetjük."

 

 A kategóriában elsőként alkalmazott technológiák úttörőjeként ismert Nissan most is számos olyan felszerelést kínál, amelyek eddig csak a prémium vagy luxus kategóriájú modellekben voltak elérhetők. Az új Nissan Pulsar főbb jellemzői:

- A vezető számára valóságos "védőhálót" kínál a Nissan fejlett rendszereit és technológiáit integráló Aktív Biztonsági Pajzs.

- A Pulsar az egyetlen autó a szegmensben, amely legalább egy modellváltozatában alapfelszereltségként tartalmazza a mozgó tárgyak észlelését, a sávelhagyás-jelzést és a holttérfigyelést.

- Erős, mégis takarékos turbófeltöltésű motorjai a teljesítmény és a gazdaságosság tökéletes egyensúlyát kínálják.

- A kategória legnagyobb tengelytávolságának (2700 mm) köszönhetően a Pulsar jóval nagyobb láb- és vállteret kínál, mint a szegmensen belüli versenytársai.

- A Nissan népszerű formavilágának továbbgondolásával született formatervben tökéletes harmóniában egészíti ki egymást a merész és energikus vonalvezetés, a jellegzetes V-alakú hűtőrács és a bumeráng alakú lámpatestek.

 

A Nissan európai haszongépjármű-gyártási üzletágának központjaként a Nissan spanyolországi működése a vállalat európai jelenlétének szerves része, valamint fontos szereplője a Nissan teljes gyártási kapacitásának a régióban. Barcelona a Nissan három nagy spanyolországi telephelyének egyike, itt található a Nissan Motor Iberica SA (NIMSA) központja. A több mint 517 000 négyzetméteren elterülő barcelonai üzem 2013-ban 131 000 járművet szerelt össze, és jelenleg valamivel több mint 3500 alkalmazottat foglalkoztat. Barcelonában található továbbá több másik Nissan-létesítmény is, többek között a Nissan Technical Centre Europe (NTCE), valamint egy járművekkel és dízelmotorokkal foglalkozó kutató-fejlesztő központ is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: