DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Az új MX-5 Párizsban mutatkozik be

Az új MX-5 lesz a sztárja az idei Párizsi Autószalon Mazda standjának, ezzel bemutatva az ikonikus modell 4. generációját a nagyközönség számára. Az új modellt az újságírók és a korábbi generációt birtokló MX-5 tulajdonosok előtt már leleplezték szeptember első hetében a Mazda Space-ben, a Mazda új, barcelonai rendezvényközpontjában. Az ND jelölésű MX-5 további lendületet ad majd a konvenciókkal szembe menő, idén kiemelkedően sikeres japán márkának.

Dizájnszempontból a legnagyobb darabszámban eladott roadster legújabb verziója a legmerészebb. A Mazda "™KODO - A mozgás lelke"™ formanyelve élettel teli, az autó agilitására teszi a hangsúlyt, és sejteti az élményt, amely a kormány mögött várja a vezetőt. A hagyományoknak megfelelően a karosszéria kompakt, de kényelmes akár egy magasabb ember számára is.


A modell megkapta a Mazda3-ban már megismert MZD Connect kapcsolódási rendszert, ill. az i-ACTIVSENSE nevű szenzorrendszert, mely a biztonságot szolgálja.

 

A technológia szállítja az érzést, amit a forma ígér. A motorháztető alatt magas sürítési arányú SKYACTIV benzinmotorok hajtják a hátsó kerekeket, miközben a SKYACTIV-futómű biztosítja a Jinba-Ittai (ló és lovas egysége) élményt. Eközben az új MX-5 hű maradt lényegéhez, a 25 éves évfordulóját ünneplő elbűvölő, megbízható, gazdaságosan üzemeltethető, mindenekfelett könnyű építésű sportautónak.

 

A tiszta roadster-élményt tovább éltető, 4. generációs Mazda MX-5-öt a nagyközönség az idei Párizsi Autószalonon ismerheti meg (3-as pavilon 219-es stand) október 4. és 19. között (sajtónap október 2-3.)

  A 2014-es nemzetközi Párizsi Autószalon főbb látnivalói:
Kiállított modell Új Mazda MX-5
Értékesített autók Mazda3, Mazda6, Mazda CX-5
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: