DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Land Rover bemutatja az új Discovery Sportot

A Land Rover bemutatta az új Discovery Sportot, a világ legsokoldalúbb prémium kompakt SUV modelljét. Az új Discovery család első tagja, a Discovery Sport, 5+2 ülést kínál ugyanakkora helyen, amekkorán a jelenlegi prémium szabadidőautók mindössze ötöt.

A modell új, progresszív formaterve előrevetíti az új Discovery család optimalizált méreteit, arányait és kiállását. A mérnöki integritással párosuló élvonalbeli formatervezésnek köszönhetően az autó dinamikus menetteljesítménnyel, remek belső térkihasználással, valamint 5+2 üléses kialakítással büszkélkedhet.

 

"Olyan járművet akartunk készíteni, amely harmonikusan egyesíti magában a prémium dizájnt és a rendkívüli sokoldalúságot. örömmel jelenthetem, hogy ezt sikerült megvalósítanunk: a Discovery Sport praktikusabb és sokoldalúbb, mint bármely ma kapható prémium kompakt SUV, dinamikus formavilágával pedig megmozgatja vásárlóink érzelmeit" - nyilatkozta Gerry McGovern, a Land Rover formatervezési igazgatója és kreatív vezérigazgatója.

 

 



A Land Rover az USA-ban található új-mexikói űrállomáson digitális formában mutatta be az új Discovery Sport modelljét.

 

A kalandvágyó szellem a Discovery Sport belső terében is megmutatkozik. A tervezőcsapat a márka vásárlóinak véleményét is kikérte a fejlesztés során. Az utastér kiváló minőségű anyagok felhasználásával készült, a középkonzol vertikális grafikája pedig tökéletes összhangban áll a jármű külső formatervével. Természetesen a modell sokoldalúsága az autó belsejében is megmutatkozik. Mindhárom üléssorban számtalan praktikus tárolási lehetőség, négy darab 12 voltos elektromos és hat darab USB csatlakozó áll az utasok rendelkezésére, akik így akár egyszerre is tölthetik elektronikus eszközeiket.

 

Egy sor újításnak köszönhetően a Discovery Sport az első olyan prémium kompakt szabadidő modell, amely 5+2 üléses kialakítással kerül a piacra. Az új, többlengőkaros hátsó futómű nemcsak a remek menetdinamikáról gondoskodik, hanem a második sor mögött egy tágas és rugalmasan alakítható teret is biztosít.

 

A dinamikus, hosszú rugóúton mozgó felfüggesztés, valamint az innovatív hátsó tengely kényelmes és könnyű vezetést biztosít közúton, miközben a Land Rover világhírű terepképességein sem esik csorba: a 25 fokos első, a 31 fokos hátsó és a 21 fokos középső terepszöggel, a Terrain Response® technológiával, illetve a 600mm-es gázlómélységgel büszkélkedő Discovery Sport minden körülmények között kiemelkedik kategóriájából.

 

 

Mint minden új Land Rover modell esetében, a biztonság ennél a modellnél is kulcsszerepet játszott a fejlesztés során: az új Discovery Sport osztályelső gyalogos légzsákkal, automatikus vészfékezéssel, valamint korszerű, rendkívül erős acélból és könnyű alumíniumból készült karosszériával bír.

 

A Discovery Sport továbbá szélvédőre vetített kijelzővel, új 8 colos érintőképernyővel ellátott infotainment rendszerrel, illetve dönthető és csúsztatható második sori utasülésekkel rendelkezik, amely funkció segítségével szinte tetszés szerint alakítható a belső tér.

 

A Discovery Sport négyhengeres turbófeltöltős benzin- és dízelmotorokkal kerül a piacra. Mind a kétliteres könnyűfém Si4 benzines erőforrás, mind pedig a 2,2 literes turbódízel stop-start technológiával, nagynyomású közvetlen befecskendezéses rendszerrel, alacsony súrlódású belső alkatrészekkel, illetve intelligens regeneráló töltéssel van szerelve a kiemelkedő teljesítmény és nagyobb üzemanyag-hatékonyság érdekében.

 

2015 során egy hatékony ED4 turbódízel egységgel fog bővülni a motorkínálat. Az új erőforrás CO2-kibocsátása várhatóan mindössze 119g/km* lesz. A vásárlók 9 fokozatú automata- és 6 fokozatú kézi kapcsolású sebességváltók, valamint két- és négykerékhajtás között választhatnak.

 

"A bővülő Discovery család első tagjaként bevezetett Discovery Sport az első olyan kompakt prémium SUV, amely 5+2 üléses kialakítással rendelkezik. A Land Rover új autója úttörő jelentőséggel bír, ugyanis jelenleg ez a szegmens legmodernebb és legjobb modellje" - mondta Phil Popham, a Jaguar Land Rover csoport marketing igazgatója.

 

A Discovery Sport a Land Rover Liverpoolban található, díjnyertes halewoodi üzemében készül majd, és a hétüléses Land Rover Discovery Sport modellel együtt 2015 elejétől kapható a világ 170 országában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: