DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Megérkezett a SEAT Leon 4Drive

Június közepén a sajtónak is bemutatkozott, egyidejűleg pedig már a hazai SEAT márkakereskedői hálózatban is rendelhető volt a SEAT Leon kombi változatának összkerék hajtású változata a SEAT Leon ST 4Drive.

Ezzel alig 1 év alatt - a háromajtós, az ötajtós, a Cupra és a kombi után - már az ötödik változat került az utakra a SEAT egyik legnépszerűbb típusából. Ráadásul a Leon család bővülése ezzel még nem ért véget, mert szeptember végén a Párizsi Autókiállításon megismerhetjük a Leon X-PERIENCE változatot is.



 



 

A sajtó menetpróbáját a Madrid melletti hegyek között tartották, ahol 1800 méter magasságban télen még síelni is lehet, azonban így nyáron is érezhető volt a négykerék hajtású Leonok stabilitása, és jó menetképessége. A SEAT a Leon kategóriájában a Skoda mellett lényegében egyedül kínál összkerekes kombit, ami tovább növelheti a spanyol márka esélyeit a ma még mindig a magyarországi eladások kétharmadát kitevő flotta üzletekben. Ez a tendencia érezhető ugyanis a nagyobb európai piacokon, vagyis a Leon, elsősorban a kombi változat megjelenésétől többszörösére növelte a SEAT flottaeladásait.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: