DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hyundai: Első vázlatokat az új generációs i20-ról

A Hyundai Motor kiadta az első vázlatokat az új generációs i20 modelljéről.

A Hyundai népszerű városi kisautójának második kiadása a márka "folyékony szobrászat 2.0" dizájnfilozófiáját követi, formavilága kifinomult és jellegzetes.



 

A hosszú motorházfedél és a nagyvonalú sziluett erőteljes kiállással ruházza fel az új generációs i20-at. A karosszéria oldalfalai plasztikus kialakításúak, ugyanakkor a formaterv egészét tekintve egyszerű és letisztult; az utastér és a karosszéria viszonya rendkívül harmonikus. Oldalnézetből a C-oszlop sötétített kivitele optikailag megnyújtja az autót.



 

Az orr megjelenését a Hyundai jól ismert hatszögletű hűtőmaszkja határozza meg; a fényszórókat új, keskeny vízszintes sáv köti össze. Hátul az oldalfalakra húzódó szélvédő és a lámpatestek egyedi kivitelezése a ferdehátúakra jellemző karosszériaarányokkal együtt jellegzetes formatervet eredményez.



 



 

Az új generációs i20 formaterve a németországi Rüsselsheimben, a Hyundai Motor európai formatervezési központjában készült.



 

Az új generációs i20 további részleteit a 2014 októberében megrendezésre kerülő Párizsi Autószalonra időzített világpremiert megelőzően teszi közzé a Hyundai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: