DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Vörös és Fekete, avagy hogyan lesz divatikon egy autóból?

Az új Ford Fiesta Red és Fiesta Black Edition stílusa a "œszínkiemelés"™ nevű fotózási trendet idézi, s a divat és a fotók világának kontrasztos színpalettájának ihletével született: a fekete tetővel érkező Race Red és a vörös tetővel érkező Panther Black fényezés esetén kontrasztos színekben ragyognak a külső tükörházak, az első lökhárító és a légbeömlő kerete. A sportos vörös-fekete színkombinációk még inkább kihangsúlyozzák a Fiesta lendületes karakterét, amit tovább erősít az új, 140 lóerős, 1,0 literes EcoBoost motor és a sportfutómű. Az utastérben is feltűnik a kontrasztos színek játéka, az autók külső megjelenését pedig még hatásosabbá varázsolja a sportos lökhárító, a hátsó légterelő és a Panther Black fényezésű 16 colos (opcionálisan 17 colos) könnyűfém keréktárcsák.

Az új Fiesta Red Edition és Fiesta Black Edition kéttónusú fényezése a "œszínkiemelés" nevű fotózási trendet idézi, aminek lényege, hogy egy élénk szín kiemelésével a kép egyik részletére irányítja a figyelmet. A kontrasztos színek alkalmazásának ötlete más területeken, például a divat vagy a szórakoztató elektronika világában is népszerű. Az erős vizuális hatásokkal operáló dizájn iránti kereslet erősödését látva döntött úgy a Ford csapata, hogy egy látványos csavart visz a Fiesta külső és belső megjelenésébe, méghozzá úgy, hogy a vörös és fekete színsémák kombinálásával egyszerre két különleges modellváltozatot is alkotnak, amelyek láthatóan eltérő benyomást keltenek. Az új Ford Fiesta Red Edition és Fiesta Black Edition változatok új, dinamikus stílussal és teljesítménnyel csábítják azokat a Fiesta-vásárlókat, akik szenvedélyesen vonzódnak a különleges részletmegoldásokhoz és a minőségi kidolgozáshoz.

 



"œA látványos, kéttónusú dizájn igencsak divatos manapság, s ez a trend minden téren egyre erőteljesebb, legyen szó akár az okostelefonok tokjáról vagy a férficipőkről; e termékcsoportok tradicionális, sötét színvilágát mind gyakrabban dobják fel a tervezők kontrasztos árnyalatú betétekkel vagy öltésekkel." - magyarázza John McLeod, a Ford Európa különleges járművekért felelős vezető dizájnere. "œAz élénkebb, kifejezőbb stílusok iránti fogyasztói igény remek hír a dizájnerek számára, hiszen ennek révén esélyük nyílik az eddigi határok feszegetésére - ráadásul mindez az autók világában is jól alkalmazható."

Mindkét új, mutatós Fiesta-változaton (Race Red fényezés fekete tetővel és Panther Black fényezés vörös tetővel) kontrasztos színekben ragyognak a külső tükörházak, az első lökhárító és a légbeömlő kerete. A különleges modellváltozatokkal foglalkozó csapat a rendelkezésre álló számos színkombináció közül a vörös-fekete párosítást választotta, ami hagyományosan a sportosságot idézi - vagyis azt a közismert Fiesta-karaktert, amit még inkább kihangsúlyoz a Fiesta Red és Black Edition sportfutóműve, áthangolt Elektromos Szervokormánya, valamint a Ford többszörösen díjnyertes 1,0 literes EcoBoost motorjának most bemutatkozó, 140 lóerős változata. Mind a Fiesta Red Edition, mind pedig a Fiesta Black Edition kontrasztos tetőfényezést kapott; az egységesebb és ragyogóbb felületet fóliázás biztosítja.

 

"œA tető kontrasztja erősen kihangsúlyozza a Fiesta formavilágát, kiemelve az első oszlopokon át a tető fölött végigfutó ív harmóniáját." - teszi hozzá McLeod.

 

A kontrasztos színvilág az utastérben is érvényesül: az autókon fekete színben ragyog a középkonzol és a külső kilincs is; a sportos kormánykereket és a váltókar szoknyáját vörös öltésekkel varrott fekete bőr borítja; ezenkívül a padlószőnyegek és a sportülések is feketék, varrásuk pedig vörös.

 

"œA vörös mindig is sportosnak számított; ez az élénk szín kiválóan alkalmas arra, hogy kiemelje egy autó vonalait és részletmegoldásait. Ugyanakkor a fekete autók valamivel kifinomultabbnak és visszafogottabbnak hatnak," mutatott rá McLeod. "œPersze az is igaz, hogy a fekete erős háttérszín, amin a vörös részletek szinte fellángolnak. Mindkét új Fiesta látványos, különleges és modern megjelenésű lett."

 

A karosszéria-kit része még a sportlökhárító, az oldalsó légterelő szoknyák és a hátsó tetőlégterelő, valamint a kizárólag a háromajtós modellekhez adott Panther Black fényezésű 16 colos (vagy opcionálisan 17 colos) könnyűfém keréktárcsák. A Fiesta Red Edition és Fiesta Black Edition modellek az év későbbi részében jelennek meg a márkakereskedésekben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: