DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

SEAT Leon X-PERIENCE - Élvezetes vezetés bármilyen úton

Kategóriája legszebb kombija készen áll a legújabb célok meghódítására - az új SEAT Leon X-PERIENCE állandó összkerék hajtásával és All-Road felszereltségével bármilyen úton a vezetés élvezetes élményével szolgál. A Leon-család legifjabb tagja érzelmekben gazdag formavilágát a legkorszerűbb technikákkal, magas fokú használati értékét pedig meglepő sokoldalúsággal kombinálja. Színvonalas menetdinamikai képességeiről és biztonságáról akár 135 kW/184 LE teljesítményt kínáló - éppoly erős, mint gazdaságos - TDI- és TSI-motorjai, legújabb generációs összkerék hajtása és a legmodernebb vezetői segédrendszerek egész sora gondoskodik. A Leon X-PERIENCE várhatóan 2015 elején érkezik a SEAT márkakereskedőkhöz.

A SEAT nagysikerű Leon sorozatát teszi teljessé új Leon X-PERIENCE megjelenésével. A dinamikus háromajtós Leon SC, az elegáns ötajtós Leon, a sokoldalú Leon ST kombi és a nagyteljesítményű Leon CUPRA sportgép mellett a Leon X-PERIENCE az egyéni, színes és aktív életstílus tökéletes partnereként mutatkozhat be. Mindezt természetesen a SEAT modelljeire jellemző magas színvonalú minőség és kiváló ár/érték-arány kíséri.



 

"Az új Leon X-PERIENCE egészen újszerű módon testesíti meg érzelmekben gazdag formai nyelvezetünket. E funkcionális esztétikum, robusztus elegancia és színvonalas biztonság jól mutatja az új ötletek iránti nyitottságunkat. Továbbra is ápoljuk fiatalos szellemiségünket, ám mindenkor a praktikus életmód jegyében" - fejtette ki Jürgen Stackmann, a SEAT S.A.  elnöke. "A Leon X-PERIENCE így tökéletesen illeszkedik a SEAT stílusába, s márkastratégiánk következő lépéseként Leon sorozatunk nagy sikerét erősítheti tovább."

 

A Leon X-PERIENCE a Leon ST műszaki alapjaira épül, annak népszerű formáival kiemelkedő menetdinamikai képességeivel, valamint sokoldalú mindennapos használhatóságával. Elektronikus szabályzású összkerékhajtásával, megnövelt szabadmagasság jellemezte All-Road futóművével, markáns terepes külsejével és egyéni hangulatú utasterével az X-PERIENCE az autózás élvezetének új dimenziójába vezet.



 



 

Stílusos dizájn, amely többet nyújt - a Leon X-PERIENCE markáns megjelenése

A Leon-család egyedülálló formai nyelvezete még hangsúlyosabb formában jelenik meg a X-PERIENCE dizájnjában. Ez esetben is plasztikusan kiformált oldalsó élek gondoskodnak a feszültséggel teli fény-árnyék játékról, miközben a határozott vonalak és precízen kidolgozott részletek az All-Road kombit is az energia és a vitalitás kisugárzásával ruházzák fel. Dinamikus, megnyújtott sziluettje elegáns hatást kelt, miközben a Leon X-PERIENCE a munka és a szabadidő, a család és a sport számára egyaránt teljes körű használati értékkel szolgál. Csomagterét széles körű variálhatóság mellett egészen a legapróbb részletekig terjedő, nagyfokú funkcionalitás jellemzi. Térfogata 587 liter, de a hátsó üléstámlák lehajtásával egészen 1470 literig bővíthető, a Leon X-PERIENCE így a mindennapok "nagy feladataira" is mindenkor készen áll.



 

A Leon X-PERIENCE egyebek mellett küszöbei és kerékjáratai robusztus védőburkolatainak, valamint nagyméretű légbeömlő nyílásokkal, kanyarodófény-funkciót is kínáló ködfényszórókkal és alumíniumhatású légterelővel kialakított, erőteljes elejének köszönheti sajátos karakterét. Hátulját szintén alumíniumhatású betéttel készült, új lökhárító határozza meg. Méretes kerékjáratai modellspecifikus öt duplaküllős dizájn szerinti könnyűfém tárcsákkal szerelt, 17 vagy opcióként 18 col peremátmérőjű kerekeknek is elegendő helyet biztosítanak. A tetősínek feketére eloxált felületűek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: