DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

VSR: A Seat kupa megnyitotta az Olasz nemzeti fordulót!

Miután Spanyolországot elhagyta a VSR túraautó bajnoksága, Olaszországba látogatott a mezőny, hogy ott folytassa ez eddig remekül alakuló sorozatot. Az itáliai pontokért való küzdelem során a versenyzők megmérkőznek a hírhedt monza-i, misano-i és most az első futamként helyszínül szolgáló mugello-i versenypályán.


 

Mugello-t sokan ismerhetjük, hisz a MotoGP versenynaptárának kihagyhatatlan eleme a tempós kanyarokból, és hosszú célegyeneséről felismerhető aszfaltcsík.



 



 

A Eurocup szoros állás után érkezett ide, ám Báldi Gergő úgy látszott ott folytatja, ahol abba hagyta. Az időmérő edzést remek formájának köszönhetően ismét behúzta. Mögötte az egyik nagy riválisa Halász Gergő végzett. A PRM-Formula.hu csapat további örömét Leitner Norbert szolgáltatta, aki a 4. lett. Molnár Dániel továbbra is csak szenvedett, így a harmadik versenyzője a csapatnak, mindössze a 13. helyet szerezte meg. Roós András, és a bajnokságot vezető Pintér Roland picit haloványan szerepelt a kvalifikáción, a futamra viszont a SIMCO csapat versenyzője, ha nem is, de a privát Roós javított, így a 6. és 7. helyen fejezték be az első versenyt.



 

A második futamra a magazint képviselő PRM csapatnak további boldog percek következhettek, ugyan is Leitner behúzta a versenyt. Pintér végzett mögötte, és Rátkai János szép teljesítményt nyújtva a dobogón fejezte be.



 



 

A futam közvetítése természetesen a lenti videón megtekinthető felvételről. Részletes eredmények pedig a VSR.hu oldalon érhetőek el.



 

Ha még több érdekes hírről szeretnétek értesülni, kövessétek a Virtual SimRacing Facebook profilt.



 

Amennyiben kedvetek lenne nevezni, bármely bajnokságba, megtehetitek. Erről minden információt úgy szint a VSR oldalán találhattok meg.



 



 

Jövő héten folytatás Misano-ból!



 

Tartsatok velünk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: