DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Jön az első sportos-szabadidő autó a SEAT-nál

Két éves formatervezési és fejlesztési munkálatok után a SEAT termék kínálatába is bekerül egy kompakt sport-szabadidő autó(SUV), melynek értékesítése 2016-ban kezdődik.

"Ez a rendkívül jó hír azt jelenti, hogy a SEAT belép az eddig nem járt terepre, vagyis a gépkocsiknak a világon a legjobban és leggyorsabban fejlődő kategóriájába" -jelentette ki Jürgen Stackmann, a SEAT elnöke a vállalat éves eredményeit bemutató sajtórendezvényen. Stackmann hozzátette, hogy "a sport-szabadidő autó (SUV) fontos pillért képez a vállalat jövőre vonatkozó stratégiájában, egyben nagyon jelentős lépés a vállalat fenntartható jövedelmezőségéhez vezető úton".

 

A sport-szabadidő autó gyártásáról szóló döntés egyértelmű jele annak, hogy a Volkswagen Csoport elkötelezett a spanyol márka iránt. Az új modell azt jelenti, hogy a cég hídfőállást épít ki egy növekvő szegmensben, amely csupán Európában évente több, mint egy millió autót jelent.  Az autók ezen kategoriája az elmúlt öt év során több, mint 40 %-kal nőtt és a jövőben tovább fog növekedni. Mindezen túl a modell piaci bevezetése azt is jelenti, hogy bővül a SEAT termékskálája, és ez által a márka képes lesz fenntartani a jelenlegi növekedési lendületét. Minderre az Európában mindenütt számos elismerést és díjat megszerzett Leon termék-család sikeres beindítását követően kerül sor.

 

Az új sport-szabadidő autót a Martorell-i Technikai Központ fejleszti ki, amely az innovációval foglalkozó több, mint 900 mérnök révén egyedülálló központ Dél-Európában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: