DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

A Ford látványos modelleket állít ki a hétvégi Tuning Shown

Az e hétvégén megrendezésre kerülő, immár évek óta nemzetközileg is jegyzett Auto Motor és Tuning Show a kiállítás történetének legnagyobb szabású eseménysorozatával készül, ennek megfelelően az ott kiállító Ford is kitett magáért.


 

A tavaly az Auto Motor és Tuning Show-ra a Gymkhana királyát, Ken Blockot elhozó Ford az idei évben saját standdal is készült, ahol a márka teljesen megújult sportmodellkínálata kerül bemutatásra. Megtekinthető lesz a tavaly hazánkban először a Tuning Show-n bemutatásra került Fiesta ST egy különleges, jelenleg Európában egyedül itt látható példánya, amit a márkakereskedésekben megrendelhető Ford Motorsport Limited Edition Csomag, gyakorlatilag egy egyedi dizájn-kit tesz rendkívül látványossá. Érdekesség, hogy a csomag nem csak a Fiesta ST-hez, hanem a sportos modell alapjául szolgáló Fiesta-hoz is megrendelhető. Kiállításra kerül emellett egy Tangerine Scream (metál-naranysárga) fényezésű Focus ST kombi, aminek különlegessége, hogy kombi változat az elmúlt két évben a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Focust sportváltozatából korábban nem volt elérhető, így a modell ötvözi egy családi autó és egy utcai sportautó minden előnyét. A stand legnagyobb meglepetése ugyanakkor valószínűleg a Transit Custom Sport Van lesz, ami a 2013-as "™Év Haszongépjárművének"™ gyárilag rendelhető sportos változata. A modell kiválóan alkalmas lehet az azt használó kisvállalkozások lendületes, prémium imizdsének megteremtésére.



 



 

További érdekességként megtekinthető lesz a standon a 2012-ben és 2013-ban egyaránt az "™Év Motorja"™ címet elnyert 1.0 literes EcoBoost motor, valamint néhány egyszerre rendkívül biztonságos és dizájnos Recaro gyermekülés a Ford szervíz- és alkatrészosztályának kínálatából.



 

"Nagy örömünkre szolgál, hogy idén sem maradnak Ford látványosság nélkül az Auto Motor és Tuning Show látogatói. Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy a standunkon kiállított három autó összesen 587 lóerőt képvisel (Focus ST - 250 lóerő, Fiesta ST - 182 lóerő, Transit Custom Sport Van - 155 lóerő) ami meglehetősen impozáns adat, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy két sorozatgyártott, rendkívüli vezetési élményt biztosító, elérhető árú utcai sportautóról, és egy dizájnos kisáruszállítóról beszélünk." - fogalmaz Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója.



 



 

"Sportmodelljeink redkívül pozitív fogadtatásban részesültek a média részéről, amelyet a tavalyi év rendkívül impozáns értékesítési adatai is visszaigazoltak. Bízunk abban, hogy jövő ilyenkor további meglepetésekkel is tudunk majd szolgálni az autózás hazai szerelmeseinek, amelyek egyike reményeink szerint a 2015-ös évben Európában, így Magyarországon is forgalmazásra kerülő új Mustang lesz." - ígéri a kommunikációs szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: