DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Autó, Motor és Tuning Show: Középpontban az RS 6 Avant és az S3 limuzin

Csúcsteljesítmény és könnyűszerkezetes technológia - e jegyben mutatja be a négykarikás márka legújabb RS és S modelljét az Autó, Motor és Tuning Show-n március 21-23. között.

 

Immár harminc esztendeje képviseli a quattro GmbH a csúcsteljesítmény és a high-tech egyéni ötvözetét - röviden: a quattro kínálta izgalmas technikát. Az Audi standján az egyik különlegesség az Audi RS 6 Avant. A quattro GmbH nagy erejű kreációja mérsékelt tömeg mellett kínál fokozott gazdaságosságot és még dinamikusabb menetteljesítményeket. Az "ultra" könnyűszerkezetes koncepció eredményeképpen az RS 6 Avant közel 100 kilogrammal könnyebb, 100 kilométerenként átlagosan 9,8 literre szorítva le elődje 14,0 literes üzemanyag-fogyasztását. V8-as Biturbo 4.0 TFSI erőforrása 412 kilowattjával (560 LE) az RS 6 Avant teljesítmény-tömeg aránya mindössze 3,4 kilogrammra adódik lóerőnként, szemben elődje V10-es motorja ellenére is 3,5 kg/LE értékével. A 0 - 100 km/h sprinthez 3,9 másodperc is elegendő, végsebessége pedig kívánságra akár 305 kilométer/óráig is növelhető.

 

Főszereplőként érkezik a kiállításra az Audi S3 limuzin, amely korlátlan mindennapos használhatóságával, mély benyomást keltő menetteljesítményeivel és iránymutató gazdaságosságával tűnik ki. E kiváló erények sokaságát teljes egészében új fejlesztésű, 300 lóerős 2.0 TFSI-motorja teszi lehetővé, amelynek maximális forgatónyomatéka 380 newtonméter.

 

Huszonöt év után 2014. június 1-én újra megrendezik a Német Túraautó-bajnokság (DTM) futamát a Hungaroringen, ahol a négykarikás márka csapatai is rajthoz állnak majd. összesen nyolc RS 5 DTM áll a DTM 2014-es futamainak rajtrácsán, mégpedig az Audi Sport sokszor bizonyított csapatai. Az Audi Sport versenyzői gárdája kiválasztásakor sem bízott semmit a véletlenre. Két pilótája DTM-bajnok, öt pedig már nyert DTM-futamot, s mind a nyolc legalább egyszer állt már a dobogón. 2013-ban Mike Rockenfeller a szezonzáró futam előtt bebiztosította az első bajnoki címet, majd az utolsó futamon megnyerték a csapatversenyt is.

 

Az Audi újdonságai megtekinthetők a Hungexpo A pavilon 50 standján. Sőt, a kvíz játékban résztvevők között értékes Audi ajándékokat és a június 1-jei mogyoródi DTM futamra be belépőjegyeket sorsolnak ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: