| |
Opel Astra szedán világpremier Moszkvában
2012.08.17, péntek 13:56

Oroszország egyre fontosabb az Opelnek; jelenleg a németországi után ez a második legnagyobb piac. Csak a múlt évben 70 ezer autó talált gazdára. Idén az első félévben 29%-kal nőttek az eladások, kétszer olyan gyorsan, mint a piac egésze.

Ennek megfelelő a márka jelenléte a Moszkvai Nemzetközi Autószalonon (MIAS), amelyet augusztus 29. és szeptember 9. között rendeznek meg, és itt lesz a négyajtós Astra világbemutatója! Az Astra szedánban mutatkozik be az Opel új benzinmotor-nemzedékének első tagja, a Szentgotthárdon gyártandó 1.6-os. Ugyancsak láthatja a nagyközönség a megújult ötajtós Astrát és a Sports Tourert is.

A Moszkvai Szalon 14. csarnokának Opel-standja minden korábbinál nagyobb, 1750 négyzetméteres. Az Opel történetében első alkalommal tart oroszországi világpremiert. A várhatóan több mint egymillió látogató két másik Opel újdonsággal is találkozik: ott lesz a 206 kW/280 teljesítményű OPC Astra és a Mokka is, az első német autó az SUV-B (kompakt szabadidő autó) szegmensben.

A termékoffenzíva fontos eleme az Astra limuzin

„Sportosan elegáns designjával lendületet hoz az új Astra limuzin a kompakt négyajtósok kategóriájába“, mondta Alfred E. Rieck, az Opel értékesítési-, marketing- és vevőszolgálati igazgatója. „Mint mindegyik Astra, ez is magas műszaki színvonalú és kiváló minőségű. Fontos eleme a termékoffenzívánknak, sok vevőt hódíthat el a középkategóriás szedánoktól nemcsak Oroszországban, hanem másfelé is Európában.“

Az új négyajtós fontos bővítése az új Astra-családnak, amely új motorokkal és a vezetést segítő műszaki asszisztencia-rendszerekel, valamint friss, sportos designnal kínál sokféle kivitelt. Sajátos, elegáns formájával a limuzin (hosszúság/szélesség/magasság: 4.658/1.814/1.476 mm) az igényes vevőket szólítja meg. Tengelytávja 2685 mm, férőhelye tágas. Elkülönített csomagtartója 460 literes – ez 90-nel több az ötajtósénál, sőt a 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla előredöntésével1010 literesre bővíthető.

Nyomatékos 1.6-os benzinessel indul a motoroffenzíva

Az Opel bejelentette motorpalettájának átfogó modernizálását, amelynek indul az első fázisa. A teljesen új motornemzedék a piaci bevezetés előtt áll, Moszkvában a feltöltős, négyhengeres, 1598 köbcentis változat mutatkozik be, közvetlen befecskendezéssel és Start/Stoppal.

A SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTEC benzinmotornak kivételesen nagy, 300 newtonméter a nyomatéka. A gyártás az év végével indul; legfontosabb piacainak egyike Oroszország lesz.

Az új motorgeneráció Magyarországon készül. A félmilliárd Euro beruházással épült Szentgotthárdi motorgyár lassan indulásra kész, az őszre tervezett hivatalos megnyitás után az év végétől itt készül az elsőként az Astra szedánba kerülő 1.6-os benzinmotor, amit későbbiekben egy kisebb benzinmotor család, illetve egy 1.6-os dízelmotor követ.

Oroszország az Astra harmadik legnagyobb piaca, nagyon keresett a limuzin

Oroszország, jelenleg Európa második legnagyobb autópiaca, a prognózisok szerint 2014-re az első lesz, 3,4 millió eladott darabbal. Nagyon keresettek a négyajtós limuzinok: az összes kategóriát beszámítva az Európában értékesített lépcsőshátú kocsik 60 százalékát az oroszok veszik meg. A kompakt osztály ottani vásárlóinak tavaly 51 százaléka döntött ott e karosszéria-kivitel mellett. Mivel pedig Oroszország az Astra harmadik legnagyobb felvevőpiaca, nem is volt kérdés az Opelnél, hogy hol legyen a négyajtós szedán világbemutatója: természetesen a Moszkvai Szalonon!

Media.gm.com
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek