| |
Díjazták az Infiniti koncepcióautóját
2012.08.03, péntek 08:25

Az Infiniti Emerg-e a márka első hatótáv-kiterjesztett, középmotoros, elektromos, sport koncepcióautója tekintélyes díjat nyert a Német Formatervezők Tanácsától.

A koncepcióautó, amelyet az idei Genfi Autószalonon mutattak be a globális igényekre tekintettel, aranyérmet nyert a 2012 évi, kiemelkedő jelentőségű, nemzetközi Autómárkák Versenyén (Automotive Brand Contest) a koncepcióautó kategóriában.

A díj, amelyet majd szeptember 27-én adnak át ünnepélyes keretek között a Párizsi Nemzetközi Autószalonon (Mondial de L’Automobile), elismerése az innovatív, minőségi formatervezésnek, és a márka új, könnyed formatervezői felfogásának, amit kiemelkedően áramvonalas ívekben jelenít meg az Infiniti Emerg-e.

Újabb mérföldkőhöz érkezett ez a kiemelkedően progresszív sportautó, amely tárgyi bizonyítéka az Infiniti szándékának, hogy létrehozzon egy merész, ragyogó modellt, ami illik a márka ígéretéhez: Ihletett teljesítmény (Inspired Performance). Júniusban a Goodwood-i Sebesség Fesztiválon (Goodwood Festival of Speed) mutatkozott be először az Infiniti Emerg-e, ahol egy teljesen működőképes prototípust vezetett Mark Webber, a Red Bull Racing Forma 1-es csapat pilótája.     

Az Infiniti Emerg-e izgalmas pillantást enged az Infiniti jövőjébe, és bemutat egy sor új, izgalmas technológiai megoldást, amiket a márka azzal a céllal alkalmaz majd, hogy egyedülálló, fenntartható, nagy teljesítményű autókat építsen.

Ez az első Európában kifejlesztett Infiniti, a koncepció az Infiniti és az Egyesült Királyság kormányához tartozó Technológiai Stratégia Tanács (Technology Strategy Board) együttműködése nyomán bontakozott ki, aminek célja, hogy gyorsítsa az alacsony széndioxid kibocsátású­ járművek elterjedését az útjainkon. A TSB anyagi támogatása jelentősen növelte az erőforrásokat, amiket az Infiniti bevonhat az Emerg-e és a kapcsolódó technológia fejlesztésébe az autózás jövőjének érdekében.

Infiniti


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek