| |
A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje
2012.06.21, csütörtök 10:37

Kézzel fogható közelségbe került a sorozatgyártáshoz közeli Concept Style Coupé tanulmány: első ízben mutatkozott európai kiállításon a négyajtós kupé, mégpedig az Auto Mobil International (AMI) alkalmával Lipcsében.

„A Concept Style Coupé a stílus-rebellis az új kompaktautó-családunkban, az avantgárd design valóságos kiáltványa: nonkonformista, provokáló és maszkulin. Szóval üdítően más”, mondta Harald Schuff, az autót a premier közönségének bemutató Mercedes-Benz Vertrieb Deutschland (MBVD) igazgatója.

A Concept Style Coupé fellebbenti a fátylat a Mercedes-Benz új kompaktautó-családjának következő tagjáról. A négyajtós jármű egyértelmű kiállás a középkategóriájú sportos kupék avantgárd designja mellett. Dinamikus megjelenéséhez illően tele van műszaki csemegékkel, amilyen az új négyhengeres benzines turbómotor (155 kW / 211 LE), a 4MATIC összkerékhajtás és a 7G-DCT duplakuplungos váltómű. Ahogy az A-osztály esetében sikerrel megvalósult már, a Concept Style Coupé magával ragadó hatását is átviszik a sorozatgyártásba.

A Mercedes-Benz új kecskeméti gyárában március óta folyik a sorozatgyártás. A gyármegnyitó ünnepségen tartott sajtókonferencián Dr. Dieter Zetsche bejelentette, hogy az új üzemben gyártják majd a Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának négyajtós kupéját. Kihangsúlyozta továbbá az új gyártóüzem jelentőségét: „A gyártás kecskeméti beindításával megkezdődik a Mercedes-Benz offenzívájának második lépcsője a prémium-kompakt-szegmensben.”

Az AMI 2012 további fénypontjai között láthattuk az új Mercedes-Benz A-osztályt, amely az értékesítés júniusi megkezdése után szeptemberben kerül piacra, és a német autószalonok közül Lipcsében volt látható először. Az SUV-szegmensben mindjárt két Európa-premierrel jelzezte igényét a vezető szerepre a Mercedes-Benz: a GLK és a G-osztály új nemzedékével. A smart fortwo külsejét felértékelték, utasterét újonnan kapható bőr-szövet kárpitozással látták el, az új smart fortwo electric drive pedig, a sale&care modellel együtt, különösen vonzóvá teszi a belépést a villanyautózásba, míg az éppoly trendi mint környezetkímélő smart ebike a tökéletes városi mobilitás portfólióját bővíti ki.

media.daimler.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek