| |
A Pirelli bemutatja az új Cinturato P7 Blue abroncsot
2012.06.12, kedd 11:55

Az új Cinturato P7 Blue nagyobb futásteljesítményt, alacsonyabb gördülési ellenállást és rövidebb féktávolságot nyújt nedves úton – és kiváló ‘AA’ minősítést kapott az új európai abroncscímke-szabályzás keretében.

Az esseni vásáron a Pirelli bemutatta az új Cinturato P7 Blue abroncsot, melyet úgy terveztek, hogy jobb futásteljesítményt, kisebb féktávolságot és alacsonyabb gördülési ellenállást biztosítson a közepes- és felső kategóriás autóknak. A Cinturato termékcsalád legújabb tagja mellett a Pirelli kiállította a legújabb személyautó-, teher- és motorabroncsait is.

CINTURATO P7 BLUE. A Cinturato termékcsalád egy fontos, új taggal gazdagodott, melyet Németországban mutattak be először. Az új P7 Blue a már meglévő P7 Cinturatohoz csatlakozik: ez volt a legelső környezetbarát abroncs a közép- és felső kategóriás autókhoz, melyet 2009-ben vezetett be a Pirelli. A Cinturato P7 Blue környezetbarát és egyenletes teljesítményt nyújtó abroncs, akárcsak az eredeti P7 Cinturato – mely azonnal sikert aratott az értékesítésben és a közúti teszteken –, de elődjéhez képest előrelépést mutat a nedves fékezés és a gördülési ellenállás tekintetében, ráadásul hosszabb futásteljesítményt nyújt.

Az Essenben június 5 és 8 között 235/45R17 XL méretben bemutatott Cinturato P7 Blue már kapható Európában az első méretekben: 16 méretben lesz kapható 2012-ben. A legújabb Pirelli abroncsot közvetlenül a Formula 1-es tapasztalatai alapján fejlesztette ki a cég. Az abroncs nemcsak a nevét viseli az F1-es esőguminak, de a tervezését is ugyanazzal a kutatási és modellezési folyamattal végezték, mint Formula 1-es megfelelőjéét. Az új abroncsot korszerű matematikai modellezési szimuláció felhasználásával tervezték és fejlesztették, mely lehetővé tette a Pirelli mérnökei számára az abroncs teljesítményének és reakciójának felmérését különböző körülmények között.

AZ ESSENBEN KIÁLLÍTOTT TÖBBI ABRONCS. Az új Cinturato P7 Blue mellett a Pirelli kiállította még az esseni vásáron a:

Cinturato P7 (225/50 R 17) abroncsot – környezetbarát abroncs a közép- és felső kategóriás autókhoz;

P Zero (225/40 R 18) abroncsot – ultra-nagyteljesítményű abroncs luxusautókhoz és sportkocsikhoz;

Scorpion Verde (275/45 R 20) abroncsot – nagyteljesítményű, környezetbarát abroncs SUV-okhoz és

Crossoverekhez;

Snowcontrol 3 (205/55 16 91 H), Sottozero II (225/45 18 95V XL) és Scorpion Winter (275/45R20 XL) abroncsot – téli gumiabroncsok városi- és nagyteljesítményű autókhoz, valamint SUV-okhoz;

P Zero Silver abroncsot – a P Zero abroncscsalád legújabb tagja, mely a Formula 1-es abroncsoknál alkalmazott technológiával és fejlesztéssel készült. Sportkocsikhoz és luxus autókhoz.

A Pirelli a legújabb 01 szériás teherabroncsokat is kiállította Essenben, melyek a kutatás-fejlesztési részleg által kidolgozott legújabb gumikeverékbeli, szerkezeti és futómintázati újításokkal készültek:

H:01 (315/70 R 22.5 FH:01 kormányzott tengelyre és 315/70 R 22.5 TH:01 meghajtott tengelyre – országúti és autópálya használatra, mely kisebb futófelületi kopást biztosít;

ST:01 (435/50 R 19.5, 445/45 R 19.5, 245/70 R 17.5) pótkocsikhoz és nyerges vontatókhoz.

A Pirelli motorabroncsokat is kiállított az olasz cég standján:

- Diablo Rosso Corsa (190/55 ZR 17) – nagyteljesítményű abroncs országútra és versenypályára

- Night Dragon (240/40 VR 18) – arra tervezték, hogy kiváló teljesítményt nyújtson az olyan egyedi motorokat kedvelő motorosoknak, mint a Harley Davidson;

- Scorpion Trail (190/55 ZR 17) – országúti enduro típusú abroncs főleg országúton használt trail bike-okhoz;

- Scorpion MX 554 Mid Hard (110/85 – 19 =>szélesség 127mm, átmérő 692mm) – közepes és nehéz terepre fejlesztett abroncsok homokos és kavicsos felszínre, valamint a motocross-pályákon gyakori köves felszínre.

EURÓPAI ABRO

NCSCÍMKE. Az új Cinturato P7 Blue abroncs teljesítményének néhány aspektusa megjelenik az új európai abroncscímkén, mely 2012. november 1-től kötelező lesz valamennyi személyautóhoz és kereskedelmi gépjárműhöz gyártott abroncs esetében. A Cinturato termékcsalád legújabb tagja kiemelkedő eredményt ért el a nedves fékezés és a gördülési ellenállás terén – ‘AA’ és ‘AB’ minősítést különböző méretekben –, ami jól mutatja a Pirelli prémium abroncsok legkorszerűbb technológiáját, melynek az új Blue fontos része. A Pirelli környezetbarát teherabroncsai is maximális pontszámot kaptak: a Super Single ST:01 például ‘A’ minősítést kapott a nedves tapadás terén, míg az FH:01 ‘B’ minősítést a gördülési ellenállást illetően. A Pirelli valamennyi teherabroncsának értékelése július 1-től lesz elérhető.

Maurizio Boiocchi, a Pirelli kutatás-fejlesztési igazgatójának nyilatkozta: „Az új európai abroncscímke-szabályzás lehetőséget ad a vevőnek, hogy többet megtudjon az abroncs három fontos jellemzőjéről: a gördülési ellenállásról, a zajszintről és a nedves fékezésről. Ez segíteni fogja a vevőket az abroncsválasztásban, de nem elég ahhoz, hogy teljes képet kapjanak az abroncs minden jellemzőjéről. Az abroncs teljes értékeléséhez az olyan paraméterek is hozzátartoznak, mint a száraz fékezés és az úttartás nedves és száraz úton – egyenes útszakaszon és kanyarban. Az abroncscímke jelenleg nem tartalmaz információt a futásteljesítményre és az abroncs futózhatóságára vonatkozólag – ami létfontosságú a teherabroncsok esetében –, sem a téli abroncs vonatkozásában. Ezért a kereskedő szakmai tanácsa még mindig elengedhetetlen, amikor arról van szó, hogy összehangolják a vevő elvárásait az abronccsal.”

Pirelli


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek