DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Neuville győzelemmel melegített a Francia aszfaltra (videó)

Tovább tart Thierry Neuville kiváló aszfalt formája, a Német VB futam győztese a hétvégén hazájában szerzett újabb futamgyőzelemmel hangolt a hétvégi franciázásra.

Thierry Neuville a világbajnokság mellett más futamokra is elviszi a Hyundai i20-as WRC-t a további, kedvező fejlesztések reményében. Az elmúlt hévégén a kelet-belgiumi versenyen ugyan egy győzelmet begyűjtött, de elsődleges célja ezúttal a Rallye de France-Alsace-ra való felkészülés volt.

 

Az East Belgian Rally 13 gyorsasági szakasz teljesítését követelte meg, mely egészen pontosan 156,36 versenykilométert jelentett. Mivel az elzászi világbajnoki futamon változatos körülmények várják a párosokat, ezért a Hyundai úgy döntött, hogy minden típusú tapasztalatszerzés csak előnyére válhat a csapatnak. Ennek ellenére természetesen a héten sem lesz pihenő - a vosges-i régióban szeretnék véglegesíteni a megfelelő aszfaltbeállításokat a csütörtökön kezdődő francia futamra.

 

Az alzenau-i csapat menedzsere, Alain Penasse a következőket nyilatkozta a hétvégi bemelegítés után: "Célunk az volt, hogy minél jobban felkészüljünk a francia pályákra, így Thierry győzelme külön örömöt jelentett számunkra. Mivel ez az első évünk, így folyamatosan keressük a helyes beállításokat, éppen ezért tartottuk előnyösnek a belga futamot, hogy a francia aszfaltra magabiztosan felkészülhessünk. Thierry egyre jobb lesz, és szerintem a hétvégén a legjobb formájában fog feltűnni."

 

 Neuville és navigátora, Gilsoul számára nem volt kérdés, hogy élvezték-e a felkészülést hazájukban. Rajongók százai köszöntötték az egyre népszerűbb fiatal belga versenyzőt."Nagyon jó érzés a saját országomban győzelmet aratni. Leírhatatlan érzés volt ennyi rajongót látni a pályák szélén, külön pluszt adtak a teljesítményemhez. Pozitív emlékeim vannak a francia utakról, és bízom benne, hogy a sok tesztnek köszönhetően egy jó eredménnyel fejezhetem be a futamot."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: