DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Miért nem lesz Horvátországban bepótolva a Budapest Rali?

Hétfő este a Sporttanács vezetője, Szabó László a testület 25-ös számú közleményében részletesen ismertette az indokot, amely miatt az október 3-5-i időpontra kiírt Budapest Rali horvátországi 41. Croatia Ralin történő bepótlásának tervét hosszas mérlegelés után végül elvetették.

A döntést annak ellenére kellett meghozni a csapatok teljes egyetértésének hiányában, hogy idézzük "Ma, szeptember 22-én minden adott, hogy jövő hét végén magyar bajnoki futamot rendezhessünk Horvátországban."



 

A közleményből kiderül, nemcsak a teljes magyar nyelvű versenykiírás készült már el a horvátországi futamra, de "megoldásra került többek között az üzemanyagok Schengeni határon túlra történő szállításának problémája, sikerült megfelelő mennyiségű területet, szállást stb. biztosítani."



 

 



 

Herczeg Lajos főtitkár úr korábbi nyílt leveléből azt is tudjuk, a horvát rendezőség jóvoltából a magyar versenyzők a nevezési díj feléért nevezhettek volna a versenyre, és ezért az összegért cserébe nemcsak a magyar bajnokságban, de ugyanúgy az FIA European Rally Trophy és a Közép-Európai Rali Bajnokságban is teljes pontszámmal értékelésre kerültek volna.



 

Sajnálatos, hogy minden pozitív erőfeszítés, illetve a magyar és a horvát szövetség közötti példás együttműködés ellenére egy ígéretes, építőjellegű projekt végül kudarcba fulladt, csak azért, mert a csapatoknak nem sikerült egységes álláspontra jutniuk a kérdésben, és többen arra hivatkoztak, az idő rövidsége folytán nem tudtak volna felkészülni az új helyszínre. Az ő álláspontjuk is érthető, ugyanakkor csak azon lehet segíteni, aki hagyja, ezért talán kár volt elutasítani a horvátok segítő jobbját.



 

Szabó László, a Sporttanács vezetője



 

A Sporttanács 25-ös számú közleménye ide kattintva olvasható.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: