DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

WRC: Hármas siker felé tart a Volkswagen Ausztráliában

Sebastien Ogier növelni tudta előnyét a szuperspeciálokon csapattársa előtt, a harmadik hely pedig ismét Andreas Mikkelsené az Ausztrál Ralin.

Az Ausztrál Rali szombat esti (magyar idő szerint délelőtti) szuperspeciáljaira Sebastien Ogier előnnyel érkezett meg csapattársával, Jari-Matti Latvalával szemben, amit meg is tudott őrizni, sőt tovább hízott fölénye, immár több mint tíz másodperccel vezet legfőbb riválisa előtt. A francia mindkét szuperspeciált megnyerte, a finn, aki délután nagy esélyt szalasztott el rossz gumiválasztásával, nem tudta tartani a tempóját.



 



 

Egyelőre teljes a VW-siker, Mikkelsen ugyanis visszaelőzte Kris Meekét a harmadik helyen, így megvan rá az esély, hogy első alkalommal hármas győzelmet arasson a német gyártó. Az esti szakaszoknak többen is sérült autóval álltak neki, Thierry Neuville azonban nem vesztett ezzel sokat, Kubica viszont igen, hiszen már egy perc a lemaradása a kettejük közt álló Elfyn Evansszel szemben.



 

Az Ausztrál Ralin holnap még hat szakaszt rendeznek, a program magyar idő szerint néhány perccel éjfél után kezdődik, az utolsó szakaszt reggel 7-kor rendezik.



 

A verseny állása:



 

1. Sebastien Ogier VW 2:03:55.3
2. Jari-Matti Latvala VW +11.8
3. Andreas Mikkelsen VW +25.3
4. Kris Meeke Citroen +26.8
5. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1:27.2
6. Mads Ostberg Citroen +2:08.2
7. Hayden Paddon Hyundai +2:15.5
8. Thierry Neuville Hyundai +3:52.4
9. Elfyn Evans M-Sport Ford +3:59.0
10. Robert Kubica M-Sport Ford +4:59.2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: