DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

WRC: Ogier visszavette a vezetést, Kubicát megzavarták

Folytatódik az adok-kapok a két Volkswagen közt Ausztráliában: Sebastian Ogier ismét visszavette a vezetést Jari-Matti Latvalától az esti szuperspeciálok előtt. Kubicát megzavarták, rontott.

Az Ausztrál Rali ma délelőtti (magyar idő szerint kora hajnali) szakaszain Jari-Matti Latvala le tudta taszítani csapattársát, Sebastien Ogier-t a verseny éléről, de a különbség továbbra sem volt köztük túl nagy, ahogy az az egész verseny során jellemző volt. A harmadik VW, Andreas Mikkelsen, és a tegnap még vezető Kris Meeke időközben a harmadik helyért birkóztak egymással kissé lemaradva az élen álló kettősről, más jelentős változás nem történt a tegnapi naphoz képest.



 



 

Délután folytatódott a bajnokságot vezető kettős párharca, melyben ismét a francia vette át a vezetést. A fenyegető eső miatt az élmenők a délutáni programra a lágyabb abroncsokkal készültek, ehelyett mégis napsütés fogadta őket a majd ötven kilométeres Nambucca-szakaszon. Ogier gumiválasztása jobban sikerült, így 13,4 másodpercet adott csapattársának és a szuperspeciálok előtt mintegy 10 másodperccel vezeti az Ausztrál Ralit.



 

A tegnap remeklő Kris Meeke vissza tudott kapaszkodni a dobogóra, Mikkelsen a Valla-szakaszon egy apróbb hibát követett el, ami pont elég volt a britnek az előzéshez. Mikko Hirvonen továbbra is az ötödik helyen áll "légüres térben", mögötte viszont helycsere történt, Meeke citroenes csapattársa feljött hatodiknak. A két Hyundai, Paddon és Neuville így csak hetedik és nyolcadik, utóbbi ráadásul tegnapi gondjai miatt ma is bajba került, de így is megelőzi Elfyn Evanst és Robert Kubicát. Utóbbi a Valla-szakaszon egy percet veszítet, amikor a sárga zászlós rendszer tesztje megzavarta, és elrontott egy fékezési pontot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: