DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

WRC: Ogier átvette a vezetést a szuperspeciálokon

Az Ausztrál Rali első napját a világbajnoki címvédő Sebastian Ogier zárta az élén, miután az addig vezető Kris Meeke igen gyengén szerepelt a szuperspeciálokon.

Az Ausztrál Rali délutáni szakaszain Kris Meeke meg tudta őrizni a vezetést a mögötte érkező volkswagenes hármassal szemben, de előnye folyamatosan csökkent - s ötödikként a legjobb fordos Mikko Hirvonen is az élbolyban tudott maradni. Az első öt helyezettet kevesebb mint hat másodperc választotta el a szuperspeciálok előtt, így minden adott volt arra, hogy a rövidke szakaszokon is helycserék történjenek.



 

Így is lett: Kris Meeke csak a 8. és a 9. helyen zárta a két egymérföldes esti szakaszt, miközben a Volkswagenek mindkétszer kisajátították az első három helyet, Ogier jelenleg 0,4 másodperccel vezet Latvala előtt az összetettben. Meeke a negyedik helyre esett vissza Mikkelsen mögé, de nagyon azért nincs oka elkeseredni, hiszen a holnapi menetsorrendet még a délutáni állás alapján állították össze, azaz ő kezdheti meg a gyorsaságikat a legkedvezőbb pozícióból.



 



 

Hirvonen szintén lemaradt a Volkswagenekhez képest, de a hátránya nem lett sokkal nagyobb az első helyezetthez viszonyítva, jelenleg 8 másodpercen belül van az ötödik helyezett finn. A legjobb tíz közé Paddon, Ostberg, Kubica, Evans és Neuville fért be az első napon, utóbbi kettő már másfél, illetve két perc hátrányban van.



 

Az Ausztrál Rali állása 8 szakasz után:

1. Sebastien Ogier VW 58:05.8
2. Jari-Matti Latvala VW +0.4
3. Andreas Mikkelsen VW +3.5
4. Kris Meeke Citroen +4.1
5. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +7.9
6. Hayden Paddon Hyundai +46.4
7. Mads Ostberg Citroen +50.3
8. Robert Kubica M-Sport Ford +57.6
9. Elfyn Evans M-Sport Ford +1:30.5
10. Thierry Neuville Hyundai +2:08.4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: