DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

WRC: Kris Meeke nyakán a három Volkswagen

Az első napi szuperspeciálok előtt Kris Meeke vezeti az Ausztrál Ralit, de a Volkswagenek egyre közelebb kerülnek hozzá. Kubica hiba nélkül nyolcadik.

A Citroen versenyzője, Kris Meeke a (helyi idő szerint) délelőtti utolsó szakaszon vette át a vezetést Sebastien Ogier-től, akinek nem igazán jött be, hogy elsőként kellett teljesítenie a pályát. Délután viszont már nem volt gondja a Volkswageneknek, a negyedik gyorsaságit a címvédő francia, a következő kettőt pedig Latvala nyerte, így Meeke előnye minimálisra olvadt.



 



 

A negyedik helyen, mindössze 5,2 másodperc hátrányban a vezető Meekéhez képest a harmadik VW, Andreas Mikkelsen következik, majd jön az M-Sport Forddal remeklő Mikko Hirvonen. Az első öt helyezettet 5,6 másodperc választja el, ezt követi egy nagyobb szakadék, Hayden Paddon már több mint negyven másodperc hátránnyal áll a hatodik helyen.



 

Az előző futamon maga és csapat első győzelmét szerző hyundaios Thierry Neuville szintén az élbolyhoz tartozott, ám a délután egy sziklát talált el, és megsértette az autó felfüggesztését. A belga versenyző időt veszített, de képes volt megjavítani az autót, és a következő, hatodik gyorsaságin mér újra fel tudta venni a tempót. A belga jelenleg a tizedik helyen áll, közte és csapattársa, Paddon közt Ostberg, Kubica és Evans áll.



 



 

A mai programban még két esti szuperspeciál szerepel, ezeket magyar idő szerint 10 és 11 óra közt rendezik.



 

Az Ausztrál Rali állása 6 szakasz után

1. Kris Meeke Citroen 54:50.4
2. Jari-Matti Latvala VW +2.1
3. Sebastien Ogier VW +2.6
4. Andreas Mikkelsen VW +5.2
5. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +5.6
6. Hayden Paddon Hyundai +43.4
7. Mads Ostberg Citroen +46.6
8. Robert Kubica M-Sport Ford +53.4
9. Elfyn Evans M-Sport Ford +1:23.7
10. Thierry Neuville Hyundai +2:05.2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: