DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Botkáékat megállították a rendőrök, ezért késtek

A Botka Dávid - Mihalik Péter versenyzőpáros a pályán elért időeredmények alapján nagy csatában az abszolút 3. helyen zárta az elmúlt hétvégi Kassa Ralit, ám a hivatalos végeredményre a pilóta saját elmondása szerint még heteket kell várni, mivel a verseny alatt történt velük egy incidens, ami miatt még nem tudni, fognak-e büntetést kapni.

Tudniillik, az egyik etapon rendőrök állították meg őket, és emiatt egy órát késtek. Az eset nyilvánvalóan szokatlan, így egyedi elbírálásra szorul, és külön vizsgálatot kíván. A kérdés nyilvánvalóan az, hogy önhibájukból késtek Botkáék vagy sem. Ha igen, akkor lesz büntetés, ha nem, akkor nem.

 

Ami biztos, hogy a versenyen nagyszerűen helytálltak, főleg a második napon, amikor két abszolút szakaszgyőzelmet is elkönyvelhettek és a 3. helyre robogtak fel az összetettben. A pilóta szerint picit több pályaismerettel a győzelem is elérhető lett volna számukra, a bajnokságban pedig továbbra is az 1. helyre hajtanak.

 



- Az első nap végén még 21,8 mp. hátrányban voltatok Hadikékkal szemben, másnap viszont ezt a hátrányt két gyorsasági alatt szinte teljesen eltüntettétek, és a nap végén már biztos előnnyel hoztátok el az abszolút 3. helyet. Nagy csata volt, élvezted?

- Igen, nagyon élveztem, és tényleg hatalmas csatát vívtunk Hadikékkal megint. Vele általában mindig ilyen komoly harcban szoktunk lenni a helyezésekért, de általában szerencsére a végén mi javunkra billen a mérleg nyelve. örülök, hogy ez most is így lett, és sikerült megcsípnünk az abszolút 3. helyet.

 

- Az odáig vezető úton két gyorsaságit is megnyertetek, ez gondolom, külön örömmel tölt el, hiszen erőből jobbak tudtatok lenni mindenkinél"

- Igen, gyorsaságit nyerni mindig öröm, de mi jobb szeretünk versenyeket nyerni! Igazság szerint az összes pálya közül csak ezt az egyet ismertem, és ezt sikerült is mindkét alkalommal abszolút 1. idővel abszolválnom. Ezért úgy gondolom, hogy a tempónk alapvetően megvolt, és ha a többi pályáról is rendelkezünk előzetes tapasztalatokkal és ismeretekkel, akkor akár az egész versenyt is megnyerhettük volna. De a sportban nincsen ha, és örülünk a 3. helynek.

 

- örülhettek neki? Jól tudom, hogy nincs még végeredmény, és vizsgálódnak ellenetek?

- Igen, valóban nincs még hivatalos végeredmény, és erre vélhetően még heteket kell várni. Az egyik etapon a rendőrök megállítottak, és egy órát késtünk miattuk. Most emiatt megy a vizsgálódás, hogy vajon kinek a hibájából történt az eset. Jelen állás szerint a 3. helyünket visszakaptuk, de a vizsgálat még tart, úgyhogy csak hetek múlva tudunk majd biztosat mondani. Bár mi már most biztosan tudjuk, hogy nem saját hibánkból késtünk, tehát szerintünk nem járna büntetés.

 

- Mi lehet idén még elérhető a bajnokságban? Továbbra is a bajnoki címért harcoltok?

- Igen. Minden versenyre azért megyünk, hogy nyerjünk, és az év végi összesítést tekintve is az 1. hely megszerzése lebeg a lelki szemeink előtt. Idén gyakorlatilag mindenkinek volt már problémája, és ez egy technikai sport, az ördög sosem alszik. Bármikor előfordulhat bármi, a mostani éllovasnak is lehet még gondja, és akkor be lehet még érni. Nekünk arra kell most koncentrálnunk, hogy két tökéletes versennyel zárjuk az évet, a többi majd elválik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: