DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

WRC: A Citroen volt a leggyorsabb a shakedownon

A citroenes Kris Meeke érte el a leggyorsabb időt az Ausztrál Ralit megelőző shakedownon, pedig a beállításai sem voltak tökéletesek, és a fülével is gondjai adódtak.

Magyar idő szerint holnap hajnalban kezdődnek meg az Ausztrál Rali küzdelmei, a shakedownt viszont már teljesítette a mezőny. A Citroen magabiztosan várhatja a kezdést, hiszen az ő autóik végeztek az első két helyen, Kris Meeke csapattársát, Mads Ostberget megelőzve bizonyult a leggyorsabbnak. Érdekes módon a Németországban a győzelmet eldobó brit versenyző akkor érte el a legjobb időt, amikor nem érezte igazán jól magát az autóban:



 

"Jó volt ez a reggel" - mondta Meeke az Autosportnak. "Ironikus módon az utolsó szakaszon, amikor a legjobb időt teljesítettük, egyáltalán nem volt jó érzés az autó vezetése. Változtattunk a hátsó rugókon, és ez egyáltalán nem volt jó, de az idő ennek ellenére rendben volt" - magyarázta Meeke, akit csapattársa után a hyundaios Neuville követett a harmadik helyen, míg a bajnokságot vezető volkswagenes páros csak 4-5. lett Latvala, Ogier sorrendben.



 



 

Meeke elárulta, hogy a jó időeredménye ellenére vissza fognak térni az eredeti beállításhoz, s emellett azt is elmondta, hogy problémái adódtak a bal fülével, amelyet a Citroen orvosai kezeltek: "Nem hallottam valami jól a bal fülemre, ami megzavarta kicsit az egyensúlyomat. De most már rendben van."



 

A shakedown végeredménye:

1. Kris Meeke Citroen 2:52.9  
2. Mads Ostberg Citroen 2:53.3 +0.4
3. Thierry Neuville Hyundai 2:53.7 +0.8
4. Jari-Matti Latvala VW 2:54.3 +1.4
5. Sebastien Ogier VW 2:54.4 +1.5
6. Mikko Hirvonen M-Sport Ford 2:54.4 +1.5
7. Hayden Paddon Hyundai 2:54.6 +1.7
8. Andreas Mikkelsen VW 2:54.7 +1.8
9. Robert Kubica M-Sport Ford 2:54.9 +2.0
10. Elfyn Evans M-Sport Ford 2:57.3 +4.4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: