DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Sikeres debütálás Kassán

A Német Gábor - Szabó István kettős már nagyon várta a kassai versenyt. Igaz, akkor még nem tudhatták, hogy szerencsét, és kupát is hoz nekik a Honda CivicType R-rel való debütálásuk. A végül elégedetten távozó László Racing csapatvezetőjét, László Istvánt kérdeztem a 40. Kassa Rally részleteiről.

A srácok először mentek a Honda CivicType R-rel. Mi volt az első közös versenyzésetekről a benyomásod?

- Amikor egy rali páros választ egy új csapatot, akkor az teljesen természetes, hogy mindkét irányból vannak fenntartások. Persze ez hamar átalakul menet közben, de sokat számít, hogy a futam ideje alatt mennyire vannak kiszolgálva a versenyzők. Én azt gondolom, hogy jól tudtunk már így elsőre is együtt működni, és úgy néz ki lesz még olyan verseny, ahol hasonló felállásban láthatnak majd minket.

 

A szinte mindenkinek tetsző kassai pályák, a ti csapatotoknak mennyire nyerte el a tetszését?

- Én már nézőként számos alkalommal voltam kint, de azon kívül, amit a versenyző párosoktól, illetve most Gábortól és Istvántól hallottam, nem sok tapasztalatom van. Tudom, hogy a gyorsok színvonalasak, nehezek, és itt is ugyanúgy, mint minden futamon 50-50 százalék az esély, hogy valaki teljesíteni tudja vagy nem. Nekünk most így elsőre szerencsénk volt, és jó eredménnyel távozhattunk a kassai pályákról.

 

Az N3-as kategóriában 2. helyen végeztek a fiúk a Hondával. Elégedettek vagytok az elért eredménnyel?

- Szerintem mindenki számára az a legfontosabb egy versenyen, hogy célba érjen, és az már fél öröm. Nekünk ez összejött. Az, hogy mellette még másodikak lettünk, az már csak hab a tortán. Mindent összegezve elégedettek vagyunk, mert voltak azért éles helyzetek menet közben. Már az első gyorson egy balos nem jött össze a srácoknak, és rámentek a padkára, de szerencsére semmi komoly gondunk nem adódott ebből a kis bakiból Aztán a második gyorson is kísértették tovább a mi kis versenyzőink a sorsot, és megütötték a kocsi jobb elejét, de itt is sikeresen megúszták. Kalandos volt számukra ez a debütálás, de az elmondásuk alapján jól érezték magukat, és örülnek a célba érésnek, és a kupának is.

 

Hová készül legközelebb a László Racing?

- Úgy néz ki, hogy lesz Budapest Rally, és ha ez tényleg igaz, akkor ott a helyünk, ugyanígy, ugyanebben a felállásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: