DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Az utolsó ismeretlen helyszín következik Kubica számára

A rali-világbajnokság következő, hétvégi állomása Ausztrália. A versenynaptár hátralevő fordulói közül ez az egyetlen helyszín Robert Kubica számára, ahol még nem szerepelt. A Ford lengyelje várja a tanulást, és már a murvás felülettel is egészen megbarátkozott.

"Gyakran jártam Ausztráliában az F1-gyel, és örülök, hogy visszatérhetek, ezúttal a ralival. Nem igazán tudok sokat erről a versenyről azon kívül, hogy a szakaszok nagymértékben hasonlóak lesznek a tavalyiakhoz. Nem lesz könnyű dolgunk, mivel a többi csapat többsége sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik. De várom, hogy felfedezzem ezt az eseményt, és meglássam, mire lehetek képes" - nézett a pénteken kezdődő háromnapos rali elé az egykori Formula-1-es futamgyőztes.

 

"Egy rövid aszfaltos kitérő után visszatérünk a murvára, és jóval nagyobb lelkesedéssel várom ezt a felületet, mint az év eleji murvás eseményeket. Nagy előrelépéseket tettünk. Németországban láttuk, hogy a lemaradásunk az élmezőnyhöz képest nagyjából hasonló aszfalton és murván is, ez pedig azt jelenti, hogy sokat fejlődtem utóbbin. De a célom ugyanaz marad, a legfontosabb az lesz, hogy jó ritmusban célba érjek."

 



Kubica idei szezonját bukások tömkelege árnyékolta be, kilencből mindössze két alkalommal - az Argentin és Szardíniai Ralin - tudott pontot szerezni, különösen fontos számára, hogy végre hibátlan versenyt tudjon maga mögött. A 29 esztendős versenyző tavaly a WRC2 kategóriában szerepelt, amelynek szabályai értelmében hét ralit kellett kiválasztania, emiatt hagyta ki a hosszú ausztráliai utazást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: