DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
Rali

Kazár-Szőke: Élményekkel teli kassai ezüst

Sok szakaszgyőzelem, tökéletes csapatmunka és technikai háttér, valamint egy kis szerencse. Emellett kiváló pályák, nagyszerű ellenfelek, értékes pontok. Ezek jellemezték Kazár Miki és Szőke Tomi kassai hétvégéjét az ORB idei negyedik futamán. Az abszolút értékelésben elért második helyezésnek, valamint a Power Stage-en begyűjtött további négy pontnak köszönhetően az éves összetettben is megtartották a vezetésüket, a különbség pedig csak minimális mértékben csökkent a legnagyobb riválissal szemben.

Éppen ezért érthető volt, hogy Miki és Tomi mosolygósan szálltak ki az R5-ös Ford Fiestából Kassa főterén.

 

 



- Óriási volt, még most is kavarognak bennem az élmények. Nem akartunk alibizni, vagy valamit kibekkelni, versenyezni mentünk a Felvidékre - mondta el a 40. Kassa Rally után Kazár Miki. - Úgy gondoltuk, ha veszíteni kell, akkor azt szépen, emelt fővel tegyük meg, de most már látszik, hogy az általunk összerakott projekt rendkívül erős. A bajnoki cím megszerzésére is alkalmas. Kikaptunk, de csak azért, mert mi hibáztunk. Senki nem számolt ránk, ökölvívó nyelven fogalmazva azt mondanám: megosztott pontozással maradtunk alul, ám egy versennyel beljebb vagyunk. Az első nap látszott, hogy meghatározó a szerepünk, harmadiknál nem volt rosszabb eredményünk, ez pedig árulkodó. Másnap a második szakaszon nem a megszokott és a sportágban elfogadott kézjelzéssel rajtoltattak, hamar reagáltam és befulladtam. Ezután egy kicsit forrófejűvé váltam, egy erdei részen nem látszott, hogy poros a kanyar, így megettem a féktávot. Beestünk, 24 másodpercet hagytunk ott, ha ez nincs, akkor fölényesen nyerjük a versenyt. Itt hibáztam, vállalom, ezért nem tudtunk nyerni, viszont olyan élményekkel gazdagodtunk, hogy még így is megérte. Ultra veszélyes volt, amit csináltunk, talán ezt a nézők is érzékelték. Csak a végén nem vállaltunk száz százalékot, mert akkor már annyira köves, felhordásos volt a pálya, hogy ésszerűtlen lett volna ekkorát kockáztatni. Úgyhogy férfias csatában, nagy küzdelemben, minimális különbséggel vesztettünk, de a fő cél felé egy óriásit léptünk.

 

 

A 40. Kassa Rallyn megszerzett második helyért 15 ponttal gazdagodott a Maximmun Racing Team kettőse, a Power Stage-en pedig további négy egységgel gyarapították a termést.

 

 

Sokat tettünk azért, hogy ezúttal is sikeresek legyünk - értékelte a kétnapos száguldást Szőke Tomi. - Őrült jó verseny volt, életem legjobb rallys hétvégéjén vagyunk túl. A PIRELLI gumiknak köszönhetően ismét ott voltunk a legjobbak között, és nem sok hiányzott az újabb futamgyőzelemhez sem. Azt nem mondom, hogy tökéletesen végeztem a munkám, mert a sötét gyorsoknál néhányszor lekéstem, és a ritmusváltásoknál is voltak problémáim. Ettől függetlenül nem lehetünk elégedetlenek, mert két versennyel a vége előtt, gyakorlatilag megtartottuk azt az előnyünket, ami Kassa előtt is megvolt. Herczigék csak két ponttal jöttek közelebb, ami biztató lehet a budapesti és a pécsi hétvége előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: