DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Turán Frici és a dobálós kassai pályák

A Kassa-rali nagyon nehéz, összetett verseny, de aki benevez a rali országos bajnokságba, annak fel kell készülnie nem csupán a nagy kihívásokra, hanem a sűrű mezőny okán a hatalmas csatákra is.

Turán Frigyes és Zsiros Gábor és a Peugeot 208 T16 R5 is készen áll, sőt, optimistán készül a hétvégére - s nem csak azért, mert tavaly éppen Kassán fordult meg a szerencséje, a szlovák futamtól  kezdve az összes ob-futamot megnyerte, hanem azért is, mert a keddi teszt tapasztalataival nagyon elégedett volt a pilóta és a navigátor is.

 

"A Kassa-rali nagyon nehéz verseny: vérbeli, nagyon sodrós, fényes aszfaltos ralipályákkal, amelyeket olykor dobálós szakaszok tarkítanak - mondta Frici, aki a TRT-csapattal együtt teszthelyszínnek is egy ilyen "dobálós" utat választott. - A Peugeot 208 új motort kapott, ami miatt nyilván javult a teljesítménye, és érezhetően lendületesebben lehet vele autózni. Ez optimizmussal tölt el. Az alapvető cél továbbra is ugyanaz, mint eddig, hogy teljesítsük a versenytávot, ezen felül pedig bízunk a jó eredményben, hogy felállhatunk a dobogóra."

 

 



Turán Frigyes még hozzátette, a tavalyi kassai győzelem plusz motivációt és plusz önbizalmat is ad, mint ahogy az is, hogy nem csupán ők ketten, hanem a csapat is ismeri a szlovákiai pályákat. "Meg kell találni azt a ritmust, amivel kiegyensúlyozottan, ugyanakkor gyorsan tudsz menni, talán ez Kassán a legnehezebb, de nekünk már többször sikerült, remélem, most sem lesz másként"

A versenyzőket 11 gyorsasági szakasz várja a Magyar (ORB) Bajnokság kassai futamán, melyeknek hossza 141.5km. A pálya teljes hossza több mint 478km.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: