DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

A Jánosa-Brunekker kettős megpróbál gyorsabban menni Kassán

Komló után irány, a számukra ismeretlen 40. Kassa Rally. Jánosa Ákos és Brunekker Árpád lelkes a verseny előtt, mert már sok jót hallottak a pályákról. Népes nevező gyűlt össze a kategóriájukban, tehát most megmutathatják, hogy bevállalják a többet vagy nem, a kis méregzsákkal. Ákos és Árpi a Kassához fűződő reményeiket taglalják.

"Nem tudom miért, de most Kassát nagyon várom, bár a többit is szoktuk, ezt talán most még jobban. Nézegetjük a belső felvételeket, mivel fullra ismeretlen minden. A pálya így a videókról tetszik, mert megvan a ritmusa, úgy összességében jónak tűnik, aztán majd ott kiderül, hogy milyen. Annyira nem vagyunk képben, hogy még nézőként sem jártunk arrafelé, de biztos odatalálunk valahogy, meg hát van nekünk egy jól tájékozott csapatunk a Bakó Rally Team, ők már jártak ott, majd ők adják az instrukciókat. Tudjuk úgy nagyjából, hogy mi az, amit másképpen szeretnénk csinálni, mint az eddigi versenyeken. Ilyen például, mikor vannak olyan kanyarok, ahol egyszerűen nem kell mást tenni, mint átengedni, és kész. Sokszor másodperceket veszítünk már az elején, ezen változtatni akarunk. Megpróbáljuk már verseny előtt letisztázni fejben, hogy mit kell és mit nem, aztán a végén majd megdumáljuk mi jött be, és mi nem. De reméljük "váratlan kiadással" már idén nem kell számolnunk. Tudjuk, hogy a tempó növelése kockázatos, volt már benne tapasztalatunk, de ésszel fogunk menni. A beállítások közelítenek a tökéleteshez, már csak apró finomításra lesz szükség, a Pirelli marad, mert bevált, úgy nagyjából ennyi. A célba érés mindig elsődleges szempont, de ha már idén ennyi helyre besoroltak minket kategória szempontjából, akkor azért év végén szeretnénk a dobogón állni." - nevet Ákos.

 

Jelenleg több kategóriában is van pontjuk, ami talán évvégére rendeződik, mert ígéretet kaptak rá. Amennyiben ez így lesz, csak annyi dolga van Ákosnak, és Árpinak, hogy valamelyik jó eredményüket fejben lemásolják és véghez vigyék Kassán.

 

"Nagyon várjuk már ezt a teljesen ismeretlen "eseményt" hétvégén. Kassáról annyit mondanék, hogy nulla tapasztalattal rendelkezünk, de a monitorra tapadt szemgolyókkal meglestük azért a pályákat, és mondhatni jónak ígérkezik ez a futam. A hosszú szakasz jópofának tűnik, aztán majd meglátjuk, hogy mennyire is lesz jópofa verseny után. A végszó legyen annyi, hogy a vágyaink csak a következők: tisztes helytállás ismeretlenben, és természetesen a céldobogót mindenképpen látni akarjuk. Mi a tőlünk telhetőt megtesszük, mint mindig"rólunk senki nem mondhat olyat, hogy ellébecoljuk a pályabejárást, vagy hasonló. Csináljuk azt, ami a dolgunk a rali versenyeken, persze este egy kis kikapcsolódás belefér mindig. Vasárnap átvesszük a kupákat és igazából ennyi lesz." - mondta a mindig jókedvű Árpi teljes határozottsággal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: