DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Neuville szurkolótáborának ajánlja első futamgyőzelmét

A Hyundai első számú pilótája szerint ez a német verseny szinte egy hazai megmérettetéssel ért fel, hiszen a szomszédos Belgiumból rajongók százai látogattak el az IRC-ben nevelkedett Neuville legnagyobb örömére. Az út kicsit rögös volt a dobogó legfelső fokához, hiszen a shakedown-on történt bukás után a szerelők közel 18 órát dolgoztak azon, hogy versenyzőjük rajthoz állhasson.

"Amennyire tudtam figyelni a szakaszokon, nagyon sok belga kiírást és zászlót láttam." - mondta el Neuville. "Nagyszerű hangulatot varázsoltak ezzel a pálya szélére, és eszméletlenül jól esett, hogy ilyen sokan szorítottak nekem."

 

"Külön öröm, hogy nemcsak a Hyundai első győzelmét szereztem meg, hanem én is először nyertem világbajnoki futamot, ráadásul 80 kilométerre az otthonomtól. Nagyon hálás vagyok a családomnak, akik egyaránt jóban-rosszban támogattak az elmúlt hat évben."

 

 

Neuville számára az első hely akkor vált elérhetővé, amikor Jari-Matti Latvala átrendezte egy kicsit a Volkswagen Polo WRC-t, illetve Kris Meeke is a pálya szélére kényszerült. "Az elején még nem gondoltam volna, hogy esélyem lesz a győzelemre, hiszen sok tehetséges versenyző van a mezőnyben, akik az aszfalton szinte utolérhetetlenek. Miután versenytársaim kiestek, már csak arra kellett figyelnem, hogy biztonságosan célba érjek. Szerencsére sikerült, és a csapat számára is nagy örömet szereztem." - tette hozzá a belga.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: