DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

WRC: Latvala és Kubica is kiesett, kettős Hyundai-győzelem?

Csapattársa után Jari-Matti Latvala is kiesett a Német Raliról, majd Kris Meeke is rontott, így a Hyundai első WRC-sikere kapujában áll.

Jari-Matti Latvala hatalmas esélyt dobott el magától a Német Ralin. Az utolsó négy szakaszt megelőzően majd egy perccel vezetett Kris Meeke előtt, és minden adott volt ahhoz, hogy csapattársa kiesését követően 16 pontra csökkentse hátrányát a bajnoki összetettben. Azonban a mai nyitószakaszon a finn versenyző megcsúszott, és hasonlóan Ogier pénteki balesetéhez ő is egy szőlősben kötött ki. Latvala és navigátora, Miika Anttila sértetlenül úszta meg a bukást, de a verseny véget ért. Ezzel az is szinte biztossá vált, hogy a Volkswagen továbbra sem tudja megnyerni hazai versenyét - egyedül a WRC helyszínei közül...



 

Ezzel Kris Meeke állt az élre, aki eddig sosem zárt WRC-futamot az első kettő közt. A brit számára legjobbkor jött (volna) a győzelem, hiszen ahogy korábban többször beszámoltunk róla, három versenyt kapott a Citroentől a bizonyításra. Az elsőn, a Finn Ralin harmadik lett, itt pedig nyerhetett volna, de a második szakaszon az eső rajta is kifogott, falnak csúszott Citroenjével, és kitörte bal hátsó kerekét.



 



 

A Hyundai számára egy álom valósult meg ma reggel: Thierry Neuville vette át a vezetést, aki tavaly még Forddal ezüstérmes lett a bajnokságban, de WRC-futamot még sosem nyert. Mögötte a második helyen csapattársa, a Német Rali tavalyi győztese, Dani Sordo áll bő fél perccel lemaradva, azaz a koreai gyártó története első WRC-sikere egyből kettős győzelem lehet, ha nem hibáznak a versenyzők az utolsó két szakaszon.



 

A harmadik hely a harmadik Volkswagené, Andreas Mikkelsené, de hátránya Sordóval szemben is mintegy húsz másodperc, miután ugyanott megpördült, mint Latvala. A norvégnak inkább hátrafelé kell tekintgetnie, érkezik ugyanis az első WRC-dobogójára hajtó walesi Elfyn Evans. Robert Kubica szintén kiesett délelőtt, ám ezúttal erről nem tehetett, hiszen még az első gyorsasági előtt tönkrement autója sebességváltója. A tegnap szakaszt is nyerő lengyel a 7-8. helyért lehetett volna harcban a kiesések után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: