DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

WRC: Latvala vezet Németországban, Ogier hibázott

A Volkswagenek németországi csatája idő előtt véget ért, miután a világbajnoki címvédő Ogier hibázott, és egy szőlősben kötött ki autójával.

A Német Rali első napján a világbajnoki címvédő és éllovas Sebastien Ogier és csapattársa, Jari-Matti Latvala nagy csatát vívtak egymással, ám ez a harc végül idő előtt véget ért. Ogier fölénybe kerülni látszott a délután, ám a fél órával elhalasztott Moselland szakaszon a francia leszaladt az útról, és a közeli szőlősben kötött ki.



 

A francia sértetlenül úszta meg az esetet, és az autója sem szenvedett károkat, ám nem tudott visszatérni az útra, így nem teljesítette a napot. Ogier a Rali 2 szabály értelmében holnap visszatérhet a versenybe, ám 10 perc időbüntetése miatt az élmezőny harcába többé nem szólhat bele. Latvala így komoly előnnyel, több mint fél perccel vezet az ismételten remeklő Kris Meeke előtt.



 



 

A harmadik hely a tavaly Németországban karrierje első győzelmét szerző Dani Sordóé lett Ogier kiesésével, aki egy ideig a második pozícióban is állt, mögötte pedig a harmadik Volkswagen, Andreas Mikkelsen következik. A shakedownon óriásit bukó Neuville az ötödik helyen áll a tegnapi baleset és kisebb műszaki problémái ellenére, majd Hirvonen, Evans és Ostberg következik. A kilencedik hely az ezúttal a 20-as Hyundai i20-at vezető Bouffier-é, aki a Montén még Forddal parádézott.



 

Robert Kubica délelőtt egy ideig a nyolcadik helyen állt, ám a Moselland szakaszon elhagyta a pályát, és több percet bukott, mire a nézők segítségével vissza tudott térni a versenyre. Az aszfalton esélyesnek tartott lengyelnek így a pontszerzésért is hatalmasat kellene küzdenie.



 

A Német Rali állása:



 

1. Jari-Matti Latvala VW 59:36.8
2. Kris Meeke Citroen +37.0
3. Dani Sordo Hyundai +42.6
4. Andreas Mikkelsen VW +45.6
5. Thierry Neuville Hyundai +53.1
6. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +55.0
7. Elfyn Evans M-Sport Ford +1:00.2
8. Mads Ostberg Citroen +1:01.9
9. Bryan Bouffier Hyundai +1:35.6
10. Martin Prokop Czech Ford +2:07.1



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: