DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Korábbi világbajnok lett a VW tesztpilótája

A kétszeres ralivilágbajnok, Marcus Grönholm csatlakozott a Volkswagenhez tesztelőként. A finn Franciaországban már pályára is vitte a Polo R WRC-t.

Az idén 46 éves versenyző - aki négy éve vett részt utoljára világbajnoki futamon - murvás terepen próbálta ki a bajnokságot domináló autót, a Volkswagen Motorsport sajtóközleménye alapján pedig további teszteken is segíti majd a csapatot.

 

"A világbajnokságot megnyerő csapat kormánya mögé ülni nagyszerű lehetőség számomra. Igazán várom, hogy dolgozhassak annak az autónak a fejlesztésén, ami már jelenleg is a legjobb a mezőnyben" - nyilatkozta Grönholm.

 



A VW motorsport-igazgatója, Jost Capito bízik abban, hogy a finn versenyző tetemes tapasztalata a csapat hasznára válik.  "Marcus az egyik legsikeresebb és legtehetségesebb raliversenyző, aki segíteni fog minket a Polo R WRC körüli munkában. Mély technikai tudásának és elemző képességeinek köszönhetően hasznos adatokat tud majd mérnökeinknek biztosítani."

 

Marcus Grönholm első világbajnoki versenyén, a hazai Finn Ralin 1989-ben vett részt, de csak egy évtizeddel később lett a mezőny rendszeres tagja. Első teljes szezonjában, 2000-ban világbajnoki címet nyert a Peugeot-val, amelyet 2002-ben megismételt - ő a francia márka utolsó címszerzője. Utolsó szezonját 2007-ben teljesítette, az évet másodikként zárta Sebastien Loeb mögött. A 30-szoros futamgyőztes egy-egy versenyen még felbukkant később, utoljára a 2010-es Svéd Ralin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: