DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Főnöke egy új Latvalát látott Finnországban

Jost Capito, a Volkswagen motorsport-főnöke nem győzte dicsérni a Finn Ralit megnyerő Jari-Matti Latvalát, aki szerinte élete legjobb teljesítményét nyújtotta.

"Fantasztikus teljesítményt mutatott. A starttól kezdve leggyorsabb volt, és megérdemelte a győzelmet" - mondta Capito. Latvala fékje szombaton megsérült, ami miatt értékes másodperceket vesztett: minden kárba veszett pillanatnak jelentősége volt később, hiszen végül mindössze 3,6 másodperccel végzett csapattársa, az idén domináló Sebastien Ogier előtt.

 

"Egyre erősebb és erősebb lesz. Tavaly hiányzott neki a tesztelés, még nem érezte tökéletesen a Polo WRC-t, főleg a különböző ralikon. Vártuk tőle, hogy erősebb legyen. Eljutott odáig, ahova hittük, hogy eljuthat. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű ralikat és küzdelmeket fogunk még látni a végéig. Finnországban a legjobbat láttuk, amit a ralizás nyújtani képes."

 



"Tudtommal senki nincsen a szervizparkban, aki ne gondolná, hogy Jari-Matti és Miikka (Miikka Anttila, a navigátor) nem érdemelte meg ezt az érzelemdús hazai győzelmet. Én különösen örülök nekik, mert keményen megdolgoztak a sikerért, és óriási akaraterővel sikerült elérniük. Minden idők legjobb Jari-Mattiját láthattuk, egy egészen új magatartással a ralizás irányába. Rendkívül fókuszált volt, ugyanakkor higgadt is. A saját világában volt."

 

Latvala idei harmadik győzelmét szerezte meg, a többi öt versenyt Ogier nyerte. A bajnoki pontversenyben 44 egység választja el őket - Latvala mögött még ennél is nagyobb a többiek hátránya -, a bajnokságból még öt forduló van hátra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: