DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Költözés helyett bukik a Portugál Rali?

A helyi rali fanatikusok hatalmas örömmel fogadták, hogy ismét a legendás szakaszokon rendezik a portugál versenyt, viszont a kormány már kevésbé lelkesedik az ötletért, és megvonta a támogatást a szervezéstől. Nem kevés pénzről van szó, euróban kifejezve is milliós nagyságrend, pénz nélkül pedig a verseny jövője is kérdéses.

Nemrég még sokan üdvözölték a hírt, hogy a helyi szövetség, az APC újra Portugália északi felében rendezné a világbajnoki futamot. Viszont jelenleg az a helyzet, hogy a szervezők két szék közül a pad alá eshetnek, a az ország gazdasági minisztériuma ugyanis azt a döntést hozta a hír hallatán, hogy megvonja a Protugál Rali támogatását. Nagyjából egy millió euróról van szó, ami korábban a turizmus támogatására szánt kalapból került a rendezvényhez. Viszont turisztikai célpontként a déli Algarve régiót szeretnék promotálni és nem az északi részét az országnak, ahol a jövőben lenne a verseny.

 

Nemrég még sokan üdvözölték a hírt, hogy a helyi szövetség, az APC újra Portugália északi felében rendezné a világbajnoki futamot. Viszont jelenleg az a helyzet, hogy a szervezők két szék közül a pad alá eshetnek, a az ország gazdasági minisztériuma ugyanis azt a döntést hozta a hír hallatán, hogy megvonja a Portugál Rali támogatását. Nagyjából egy millió euróról van szó, ami korábban a turizmus támogatására szánt kalapból került a rendezvényhez. Viszont turisztikai célpontként a déli Algarve régiót szeretnék promotálni és nem az északi részét az országnak, ahol a jövőben lenne a verseny.

 

Nem csak a rali-vb futama alatt billeg a pad az állami támogatás megvonása miatt, jövöre a túraautó-vb (WTCC) portugál futamát Boavistában rendeznék, ami szintén északon van, és emiatt szintén megvonásra került a támogatás. A verseny(ek) rendezője még nem nyilatkozott a döntéssel kapcsolatban.

 

Mi a magunk részéről szerettük az Algarve-i portugál versenyt, de annak végképp nem örülnénk, ha újra kiesne a vb-ről ez az ország.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: