DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

WRC: Csapatfőnöke csalódott Mikko Hirvonenben

Az M-Sport WRC-csapatának igazgatója, Malcolm Wilson egy szokatlanul őszinte nyilatkozatban közölte, hogy csalódott versenyzőjében, Mikko Hirvonenben.

A négyszeres világbajnoki ezüstérmes finn raliversenyző, Mikko Hirvonen a múlt hétvégén hazai versenyén szerepelhetett, ahol korábban gyakran kiválóan szerepelt, 2009-ben pedig győzni is tudott. Most viszont nem sikerült valami fényesen a Finn Rali Hirvonen számára, hiszen csak az ötödik lett, ennyire hátul pedig 2005 óta egyszer sem végzett hazai futamán, amikor célba ért. Csapata, az M-Sport is többet várt tőle, ahogy annak csapatfőnöke, Malcolm Wilson hangot is adott:



 

"Meg kell mondanom, hogy igazán csalódtam Mikkóban" - mondta Wilson a versenyt értékelve. "Úgy gondoltam, hogy ez a verseny nagy lehetőséget jelent a számára, különösen azt tekintve, hogy mennyire erősek voltunk tavaly, amikor Thierry és Mads is vezette a futamot az autónkkal" - utalt Wilson a 2013-as versenyre, melynek különböző pontjain Neuville és Ostberg is a mezőny élén állt. "



 



 

Persze mindig nagy kihívást jelent Jari-Matti és Seb legyőzése, hiszen ők a világ két leggyorsabb versenyzője, de úgy gondoltam, hogy egy dobogós helyért harcban lehetünk. Ám sajnos nem így alakult" - mondta Wilson, aki szerint a probléma Hirvonen hozzáállásával van: "Szerintem már nem élvezi a vezetést, így viszont nem is lehet csinálni. Hallhatjuk a WRC Live-on, ahogy a többi srác, mint Kris vagy Paul nevet, miközben teszik a dolgukat, ez része ennek az egésznek. Élvezni kell a dolgot, ahhoz, hogy jó munkát végezz, ahogy más munkák esetében is."



 

Hirvonen maga is értékelte teljesítményét, s tudja, hogy nem volt tökéletes, amit nyújtott: "Pénteken nagyon elégedett voltam azzal, ahogy vezettem, mindent kihoztam az autóból, amely tökéletes volt. De aztán elkezdtem bizonyos dolgokon gondolkodni: talán egy kicsit csúszós itt, talán finomabban kellene... És ha kicsit elveszíted az eltökéltséged, akkor veszíteni fogsz, a többiek pedig elhúznak. Persze fantasztikus lett volna mindenkit megelőzve a dobogón zárni, de azért nem a világ vége, ami történt..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: